Gebroken cirkel - Fred Hannen

  Fred HannenGebroken cirkel

  25.96
  voor 23:00 besteld, morgen in huis

  Gebroken cirkel - Fred Hannen

  Ten Geleide Toen ik de jaren zeventig Philipsplant in Roermond kwam werken, trof ik daar een bedrijfscultuur aan die doet denken aan een gebroken cirkel (zie afbeelding). Hierdoor werd, naar mijn mening, een vervroegde sluiting van de fabriek, c.q. de verplaatsing van het bedrijf naar lageloon landen, onvermijdelijk. Op dat moment wist ik niet dat dit arbeidsklimaat ook bij andere onderdelen van Philips een negatieve rol speelde. Vanaf de eerste dag viel me op dat je op elke hoek van de afdeling een baasje tegen kwam. Het was je taak niet als OR-lid om het product fabrieksmatig te volgen, laat staan om de markt in de gaten te houden. Daarnaast was ik, evenals iedere Nederlander, trots op het Philipsbedrijf. Nog steeds kijk ik met heel veel respect terug naar de Bron, het ontstaan van Philips. In heel mijn werkzaam leven ben ik nog nooit zo’n mooie werkgelegenheid tegengekomen. Mijn verhaal spits zicht toe op de negatieve bestuurlijke spiraal waar ik bij Philips in terecht kwam. Naar mijn mening, was dat mede de oorzaak van het vervroegd overbrengen van de productiemachines van Philips Roermond naar de lageloonlanden. Mijn verhaal is uiteraard retrospectief.
  lees meer

  Specificaties