Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. Hiermee verzamelen we persoonsgegevens en volgen wij en derden je internetgedrag. Op onze website en die van derden. Waarom? Zodat wij en derden je advertenties kunnen laten zien die bij jouw interesses passen, en zodat je informatie kunt delen op social media. meer weten? sluiten

Francis Bacon's arena (DVD)
 • Uitverkocht

  Francis Bacon's arena (DVD)

  9.99
  uitverkocht

  mail mij als dit product weer beschikbaar is

  bekijk alle Documentaires

  Francis Bacon's arena (DVD)

  Francis Bacon (1909-1992) wordt wereldwijd gezien als een van de grootste schilders van de twintigste eeuw, samen met Picasso, door wiens werk hij sterk is beïnvloed. Bacons schilderijen behoren tot de meest levendige, kwellende en wrede werken uit de kunstgeschiedenis. Bacon wist de grote traditie van de westerse kunst te verenigen met de levenskracht, vitaliteit en horror van de moderne tijd. De 50er jaren scheppen Bacons legendarische reputatie als Engelands eerste rebelse superster, als schilder van schreeuwende pauzen en verminkte lichamen. Zijn leven was even uitbundig als zijn werk, en zijn geest even brilliant, verontrustend en bijzonder als de beelden die hij schiep.

  In deze BBC documentaire, die genomineerd werd voor een Emmy, zien we Francis Bacon als een charismatische man, dit in grote tegenstelling tot zijn verontrustende kunst. De vele extra’s en bijzonder archief materiaal op deze DVD maken Bacon’s Arena tot een belangrijk biografi sch document van een ongrijpbare kunstenaar.  Extra's:

  Beeld: Zwart/wit en kleur
  David Sylvester (22 minuten)
  Director interview (15 minuten)
  Gallery
  In camera (16 minuten)
  Reece mews (10 minuten)
  lees meer

  Specificaties

  GenreDocumentaire
  SubgenreBiografieën
  Speelduur95
  LeeftijdLet op met kinderen tot 6 jaar
  KijkwijzerAngst, Grof taalgebruik
  Gesproken talenEngels
  OndertitelingNederlands
  bekijk alle Specificaties

  Reviews

  Dit artikel heeft nog geen reviews

  checktoegevoegd aan winkelmand