Systeemcamera's

Systeemcamera’s hebben de afmeting van een compact camera maar zijn in staat om nog betere foto's te maken. Dit soort camera's hebben als grote voordeel dat ze met verwisselbare lenzen werken waardoor je ze de kwaliteit en mogelijkheden van spiegelreflexcamera’s benaderen maar dan in een veel handzamer formaat. Dit door het ontbreken van spiegels waardoor de behuizing en lenzen veel compacter zijn. Systeemcamera's zijn er onder andere van Nikon, Samsung en Canon.

2 resultaten
aanbevolen

2 resultaten

Systeem camera’s

Gaat jou fotografie passie net wat verder dan het foto’s maken met een reguliere fotocamera? Bekijk dan eens de systeemcamera’s die wij aanbieden. Deze camera’s worden steeds populairder bij zowel de amateur als professionele fotograven. Bekijk ons assortiment met merken als Canon, Olympus, Panasonic en Sony.

Wanneer gebruik je een systeemcamera?

Het meest unieke aan systeem camera’s is dat ze hoge kwaliteit fotografie combineren met lichtheid en compactheid. Ook ben je met een systeem camera in staat om de instellingen meer naar eigen smaak te zetten dan bij een reguliere compact camera. De grootste verschillen tussen een spiegelreflex camera en een systeemcamera zijn dat er geen spiegel aanwezig is en dat de systeemcamera samen met apparatuur door het formaat makkelijker zijn om mee te nemen.

Lenzen

Het grote voordeel van een systeemcamera in vergelijking met een reguliere compact camera is dat je de lenzen kunt vervangen. Dit betekent dat je voor verschillende situaties andere lenzen kunt gebruiken om zo een mooiere foto te kunnen schieten. Bij de systeemcamera’s wordt meestal een standaardlens bijgeleverd, deze zijn meestal allround en zijn dus geschikt voor reguliere fotografie. Op het moment dat je toch die ene prachtige close-up, dat landschap of portret wilt schieten dan raden wij aan om op zoek te gaan naar specifieke lenzen die bij je camerafitting passen.

Filmen

Je kunt met alle systeem camera’s waarmee je foto’s maakt ook filmen. Dit is bijvoorbeeld handig op het moment dat je gezellig op vakantie bent en je activiteiten wilt vastleggen. Het filmen is niet moeilijk, de camera’s doen meestal zelf al het moeilijke werk. Wat je wel kunt doen is zelf in- of uit zoomen en heel nauwkeurig focussen. Om te zorgen dat je geen lelijke beelden vastlegt tijdens het filmen kun je een stabilisator of statief aanschaffen. Dit is vooral handig op het moment dat je ingezoomd bent of als je zelf in beweging komt.

Laat je verrassen

Ontvang de laatste acties, nieuwe mode en persoonlijke tips in je mailbox.