Statieven

Wanneer je met een camera wilt fotograferen of filmen, is het vaak lastig om de camera echt stil te houden. In dit geval is een statief erg handig! Je plaatst de camera op het statief waardoor je rustige, stabiele bewegingen met je camera kunt maken, ideaal voor tijdens het filmen.

1 resultaat
aanbevolen

1 resultaat

Statieven

Maak jij vaak foto’s of filmpjes van evenementen waarbij je gedurende een lange periode op hetzelfde punt moet focussen? Dan is het fijn voor jezelf, je armspieren en de beeldkwaliteit om een statief te gebruiken. Zo voorkom je trillingen en weet je zeker dat je mooie beelden kunt schieten.

Wanneer gebruik je een statief?

Je gebruikt statieven voor een optimalisatie van je beeldkwaliteit. Dit doe je door het aantal trillingen die je zelf zou kunnen veroorzaken zo minimaal mogelijk te maken. Bij het maken van foto’s is het fijn als je het toestel nog vast kunt houden en kunt draaien op het statief. Bij filmen is het van belang dat de kop van het statief kan roteren zodat jij mee kunt bewegen met de objecten die je aan het filmen bent. Gebruik ook bij beelden waar je ver moet inzoomen een statief, hoe verder je inzoomed hoe groter de impact van een trilling zal zijn.

Waar moet je op letten bij aankoop?

Een statief moet een echt een verlengstuk zijn van jou eigen arm. Op het moment dat je aan het filmen of fotograferen bent moet je er op kunnen vertrouwens dat het statief doet wij het moet doen. Let op de hoogte die het statief kan bereiken, het is fijn als je niet te ver voorover hoeft te buigen op het moment dat je een lange filmsessie hebt. Let ook op het materiaal dat gebruikt wordt, dit bepaald grotendeels de prijs van het statief. Als laatste is de draaikop het onderdeel dat bepaald hoe het statief functioneert bij bewegingen.

Laat je verrassen

Ontvang de laatste acties, nieuwe mode en persoonlijke tips in je mailbox.