Lenzen, filters & flitsers

Wil jij ook prachtige foto’s maken? Dan denk je waarschijnlijk al snel aan een goede camera. Maar wist je dat een goede camera soms niet genoeg is? Voor een goede foto te maken is het handig om een goede lens, ook wel objectief genoemd, te hebben. Wij bieden jou een ruim aanbod aan lenzen, filters en flitsers: de perfecte aanvulling op je camera!

2 resultaten
aanbevolen

2 resultaten

Lenzen, filters & flitsers

Ben jij een fanatieke fotograaf die altijd op zoek is naar het perfecte plaatje? Kies dan de beste lens, filter en flitser voor de fotosituatie. De camera waar de meeste accessoires voor beschikbaar zijn is de spiegelreflexcamera, daarnaast zijn er ook geschikt lenzen voor systeemcamera’s. Bekijk het assortiment met merken als Mets, Tamron, Sony en Panasonic.

Objectieven

Het objectief dat je gebruikt voor het maken van foto’s bepaald grotendeels hoe de uiteindelijk foto er uit zal komen te zien. De verschillende objectieven zijn voor bepaalde situaties geschikt. Objectieven worden aangeduid met een millimeter getal, dit getal geeft aan hoe ver je uiteindelijk in en uit kunt zoomen. Er zijn twee verschillende objectieven: objectieven met een variabele brandpuntafstand en objectieven met een vast brandpuntafstand. De brandpuntafstand bepaalt hoever je kunt kijken met de lens. Een variabele brandpuntafstand is handig voor het maken foto’s en een vaste brandpuntafstand wordt vaak gebruikt voor filmen.

Filters

Op het moment dat je te maken hebt met veel fel licht dan is het handig om een filter te gebruiken zodat je geen last krijgt van licht lekkage op je foto’s. Ook kunnen filters gebruikt worden om licht te versterken en om schittering van licht op bijvoorbeeld water te dempen. Altijd handig om mee te nemen als je foto’s van landschappen gaat maken.

Flitsers

Naast teveel licht is het natuurlijk ook mogelijk dat je te weinig licht hebt om een goede foto te kunnen maken. Ook bij tegenlicht is het handig om een flitser te gebruiken om het licht te balanceren. Je kunt flitsers op je camera monteren of je kunt ze los gebruiken voor een ‘strobist’ effect.

Laat je verrassen

Ontvang de laatste acties, nieuwe mode en persoonlijke tips in je mailbox.