Dashcams

Denk je er over na om een dashcam te kopen? Met een dashcam kun je de weg voor of achter je filmen, zodat je al je autoritten vastlegt. Ideaal voor als je onderweg de prachtige natuur vast wilt leggen, maar ook voor bewijsmateriaal in het geval van een ongeluk. De meeste dashcams hebben een G-sensor die botsing registreert, zodat je altijd beelden hebt van de situatie.

5 resultaten
aanbevolen

5 resultaten

Dashcams

Je ziet ze steeds vaker: dashcams. Een dashcam is een kleine videocamera waarmee je kunt filmen vanuit je auto. Met een dashcam kun je eenvoudig de weg voor of achter je filmen. Vaak beginnen dashcams automatisch met filmen wanneer je de auto start. Stel je krijgt een ongeluk, dan heb je bewijsmateriaal van de situatie. Bij een dashcam is het natuurlijk van belang dat je een goed overzicht hebt van elke situatie: de camera’s hebben gemiddeld een kijkhoek tussen de 130 en 150 graden. Voor een duidelijk en helder beeld, filmen de meeste camera’s in HD.

Functie van een dashcam

Waarom is een dashcam handig? Wanneer je op vakantie gaat met de auto, dan heb je soms geen tijd om naar de omgeving te kijken waar je doorheen rijdt. Met een dashcam kun je die mooie omgevingen allemaal vast leggen, zodat je na je vakantie nog na kunt genieten van de mooie natuur. Verder is een dashcam handig in verband met ongelukken. In het geval van een ongeluk is het soms lastig om te bewijzen dat het niet jouw fout was. Videobeelden kunnen je hierbij helpen. Met een dashcam leg je alle momenten vast, dus kun je later altijd nakijken wat er gebeurd is. De meeste dashcams hebben hiervoor een speciale G-sensor. Wanneer er een botsing of onverwachte beweging plaatsvindt, signaleert de dashcam de beelden waarop dit te zien is. Deze beelden worden vervolgens niet meer overschreven, zodat je de beelden kunt behouden en kunnen dienen als bewijsmateriaal.

Parkeerbeveiliging

Naast het vastleggen van al je autoritten en mogelijke ongelukken kan een dashcam ook handig zijn als parkeerbeveiliging. Sommige dashcams hebben een parkeermodus. Deze detecteren wanneer er beweging is rondom je auto. Op dat moment gaat de dashcam filmen. Wanneer er verder geen beweging is, schakelt de dashcam met parkeermodus automatisch weer uit.

GPS

Dashcams met GPS-functie zijn ideaal voor het opslaan voor je gereden route, zodat je kunt zien waar je hebt gereden. Soms geeft de dashcam zelfs aan wanneer je te hard rijdt. Daarnaast zijn er ook dashcams die je waarschuwen voor flitsers en trajectcontroles.

Looprecording

Looprecording betekent dat de camera filmt in intervallen van een aantal minuten. Dit is iets wat bij alle dashcams doen. De beelden die de dashcam maakt worden opgeslagen en bewaard op een SD-kaart. Wanneer de geheugenkaart vol is, worden de oudste beelden automatisch overschreven. Wil je niet dat oude beelden overschreven worden? Zet dan tijdig je bestanden over op bijvoorbeeld je laptop of vervang de SD-kaart. Zo weet je zeker dat je al je beelden behoudt.

Tips bij het gebruik van een dashcam

Een dashcam is een functionele en leuke gadget voor in de auto, maar het is goed om te beseffen dat het ook een privacy gevoelige gadget is. Het publiceren van dergelijke opname is soms niet toegestaan, dus wees hier voorzichtig mee. Ga je naar het buitenland? Dan is het goed om er bewust van te zijn dat dashcams in sommige landen verboden zijn. Daarnaast is de functie die je wijst op flitsers en andere snelheidscontroles in sommige landen niet toegestaan. Ga je vaak op pad en wil je altijd snel je opnames terug kunnen kijken? Bekijk dan zeker ook de dashcams met Wi-Fi. Hiermee kun je supersnel beelden overzetten van je dashcam naar je telefoon of een ander device.

Dashcams van allerlei merken

Wehkamp biedt jou een ruim aanbod aan dashcams van merken zoals Garmin, Salora, Mio Technology, Nextbase en Kenwood. Er zijn verschillende compacte dashcams met allemaal een eigen design. De camera’s zijn natuurlijk ook gemakkelijk te monteren in je auto.

Service van wehkamp

Betaal zoals jij wilt, vooraf, achteraf of gespreid, het is allemaal mogelijk. Wij nemen jouw oude apparaat ook gratis mee! Bij aflevering van jouw dashcam kun je het oude (soortgelijke) artikel meegeven aan de bezorger. Wij zorgen ervoor dat jouw oude apparaat op een milieuvriendelijke manier wordt verwerkt. Bestel je dashcam voor 23:59 en in de meeste gevallen heb je hem de dag erna in huis! Is de aankoop toch niet helemaal naar wens, dan kun je deze binnen 14 dagen gratis retourneren.

Laat je verrassen

Ontvang de laatste acties, nieuwe mode en persoonlijke tips in je mailbox.