Overzicht

Wil jij ook je vakantie, feest of familiemomenten vastleggen? Met een camcorder ben jij altijd klaar om de leukste filmpjes te maken. Wij bieden een ruim aanbod aan camcorders voor iedereen. Van waterdichte camcorder voor de actieveling tot camcorder met babymodus voor de kersverse ouders!

We kunnen helaas geen artikelen vinden. Herstel de filters en we proberen het graag nog eens.

Camcorders

Hoewel fotocamera's en smartphones steeds beter kunnen filmen, heeft een camcorder nog steeds duidelijke voordelen. Zo zijn de lenzen en scherpstelling veel beter waardoor je een veel beter resultaat van je video-opname kunt verwachten

Full HD camcorders

Een camcorder neemt standaard op met 25 beelden per seconde (25 fps). Full HD camcorders nemen op met 50 fps. Hierbij worden volle videobeelden vastgelegd. Dit resulteert in een betere weergave van details en laat bewegingen vloeiender verlopen. Dit wordt vaak aangegeven als Full HD 1080/50p.

4K Ultra HD camcorders

4K Ultra HD heeft een 4x hogere resolutie dan Full HD. TV's en monitorschermen die 4K/Ultra HD kunnen weergeven zullen je video's superscherp met heel veel detail weergeven. 4K filmbeelden zijn ook geschikt om te gebruiken als foto. Voor de beeldkwaliteit is het sensorformaat van belang. Kleine sensoren laten kleine details niet goed zien en geven vooral bij slecht licht een matige beeldkwaliteit. Ga dus voor een grote sensor als je veel detail wilt kunnen laten zien in je videoproducties.

Beeldstabilisator

Camcorders zijn vaak voorzien van effectieve stabilisatiesystemen. Die compenseren schokjes en trillingen als je bijvoorbeeld loopt of rent. Optische stabilisatie gaat niet of nauwelijks ten koste van de beeldkwaliteit. Dat is wel het geval bij digitale beeldstabilisatie, die wordt toegepast in camera's die zijn ontwikkeld voor ruw gebruik. Dit is ook het grote voordeel ten opzichte van een smartphone waar vaak geen optische beeldstabilisator aanwezig is. Hierdoor zien de video's gemaakt door een camcorder er vaak beter uit met een rustiger en scherper beeld.

Optische en digitale zoom

Camcorders bieden je meer optische zoom mogelijkheden dan een smartphone of een spiegelreflex- of systeemcamera. Goedkopere camcorders hebben vaak een zeer groot zoombereik, tot wel zo'n 60x doordat hun beeldsensor erg klein is. In de middenklasse modellen ligt het bereik tussen de 25 a 50x zoom. In hogere klasse is de optische zoom vaak 10x of 20x. Een kleine beeldsensor heeft vaak een lagere kwaliteit digitale zoom. Camcorders met een grote beeldsensor profiteren wel van digitale zoom zonder kwaliteitsverlies.

Laat je verrassen

Ontvang de laatste acties, nieuwe mode en persoonlijke tips in je mailbox.