fitnessaccessoires
Fight Back weerstandsband Light met handvatten, light

  Fight Backweerstandsband Light met handvatten

  22.95
  light
  nog 2 op voorraad
  vandaag besteld, maandag in huis

  Fight Back weerstandsband Light met handvatten

  Deze weerstandsband Light van Fight Back heeft aparte handvatten om trainen comfortabeler te maken. Een power band is handig om je kracht, snelheid en lenigheid te verbeteren. Met een powerband kun je bestaande oefeningen zwaarder maken. Traditionele oefeningen als de squat, maar ook side stepping of slide oefeningen.

  Het gebruik van een power band is erg geschikt bij plyometrische oefeningen. Plyometrie is een trainingsvorm waarbij je krachtige en explosieve bewegingen traint. Plyometrische oefeningen werken met snelle bewegingsveranderingen. Bovendien maakt de progressieve tegenkracht van een weerstandsband het niet moeilijk om van de grond af te komen, maar wel moeilijk om ver te komen. Prestaties worden zwaarder, maar de basis van de oefening niet.

  De tegenkracht van een weerstandsband neemt toe als hij verder wordt uitgerekt. Met bewegingen die licht beginnen en langzaam zwaarder worden kun je kracht langzaam opbouwen zonder over je grenzen heen te gaan. Zodra de oefening te zwaar wordt stop je met het uitrekken van de weerstandsband. Naarmate je kracht toeneemt maak je de beweging groter. Hierdoor is het gebruik van een weerstandsband bij revalidatie zeer aan te bevelen.

  De Fight Back power band is een gesloten lus van 104 cm. Bij iedere power band zit een set van twee handvatten. Deze Light variant heeft een maximale tegenkracht van 15 kg.
  lees meer

  Specificaties