Espressions EP5600 voedseldroger, Wit
 • uitverkocht

  EspressionsEP5600 voedseldroger

  85.9566.95je bespaart 19.-

  Sorry! Dit product is uitverkocht en komt niet meer op voorraad. We helpen je graag een vergelijkbaar product te vinden

  Espressions EP5600 voedseldroger

  Met deze Espressions Dehydrator EP5600 voedseldroger kun je eenvoudig allerlei soorten fruit, groenten en kruiden drogen zonder conserveringsmiddelen. De Dehydrator EP5600 blaast warme droge lucht van boven naar beneden langs de droogrekken. De duur van het droogproces ligt aan wat, hoe en waar je het droogt. In een vochtige ruimte duurt het langer dan in een droge ruimte. Tevens geldt hoe dunner de plakjes hoe sneller het droogt. De 5 droogrekken maken het mogelijk om verschillende soorten voedsel tegelijkertijd te drogen of een grotere hoeveelheid van één product. Voor een optimaal resultaat wissel je de rekken tijdens het drogen van volgorde. Met behulp van het siliconen droogmatje kun je fruitrolletjes of sappig fruit drogen. De moes of het sap kan dan niet door de openingen van de droogrekken lekken. De droogmatjes zijn meerdere malen te gebruiken.

  Voedsel drogen
  Onderzoek heeft uitgewezen dat het drogen van voedsel heel gezond is en de voedingswaarde op een hoog peil blijft. Vaak worden conserveringsmiddelen toegevoegd aan kant klare producten toegevoegd, als je zelf droogt heb je geen conserveringsmiddel nodig. Als je correct droogt, d.w.z. tussen de 30 en 70º C, is een droogoven noodzakelijk. Een traditionele oven is nu eenmaal niet ontworpen voor het drogen van voedingsmiddelen en de temperatuur kan vaak niet lager dan 50-80º C worden ingesteld. Ook wordt het vocht niet correct afgevoerd.

  Kwaliteit van gedroogd voedsel
  Voedsel is aan bederf onderhevig door de inwerking van micro-organismen zoals bacteriën en schimmels. Deze organismen kunnen alleen leven in de omgeving van vocht. Door (bijna) al het water uit de voeding te onttrekken, ontstaat een omgeving waarin deze organismen niet kunnen leven en zal het voedingsmiddel niet bederven. Ook werken enzymen die in de voedingsmiddelen aanwezig zijn, niet meer in een droge omgeving. De kwaliteit van goed gedroogd voedsel blijft op een hoog peil omdat alle voedingsstoffen bewaard blijven. Over de voedingswaarde nog het volgende: vitamine A blijft behouden, sommige vitamine C gaat verloren, calorieën van gedroogd voedsel blijven hetzelfde als vers voedsel. Gedroogde vruchten en groenten zijn rijk aan vezels en koolhydraten, van nature vetarm, en de hoeveelheid mineralen worden niet gewijzigd. Je kunt het gedroogde voedsel zo eten, maar je kunt ook weer water toevoegen door het te laten weken.

  lees meer

  Specificaties

  Garantie