Netwerk & internet

Netwerkkaarten

In bepaalde situaties, zoals bijvoorbeeld op kantoor, is het erg handig als je gebruik kan maken van een netwerk. Maar om een netwerk aan te kunnen leggen heb je wel een netwerkkaart nodig. Als die ni ...

1 resultaatsorteren op
aanbevolen

Netwerkkaart

Wil je een netwerk aanleggen, thuis of op kantoor, dan heb je daar natuurlijk wel de juiste hardware voor nodig. Een goede netwerkkaart is daarbij essentieel. Mocht je er geen in je pc of laptop hebben, dan kun je een losse kaart kopen en deze erbij plaatsen. De getallen die daarbij gebruikt worden, gaan over de snelheid in megabits per seconde. Zo kan een 10/100-netwerkkaart bijvoorbeeld in netwerken van 10Mb/s en 100Mb/s functioneren. De term full-duplex betekent dat ze zowel data kunnen versturen en ontvangen op hetzelfde moment. Nu weet je waar je op moet letten als je de netwerkkaarten in ons assortiment met elkaar vergelijkt. Je vindt vast en zeker een product dat bij je past. Bij wehkamp.nl kun je hoe dan ook vertrouwen op een goede prijs/kwaliteitverhouding, de prima service waar we om bekend staan en ons snelle, gemakkelijke bestelproces!

Welke netwerkkaart kies jij?

We hebben diverse soorten netwerkkaarten voor je, zoals de TG-3269 van TP-Link. Om het even technisch te maken: dit is een 10/100/1000Mbps, 32-bits 33/66MHz PCI-bus Gigabit Ethernet adapter. Er wordt automatisch gekeken welke snelheid er nodig is en of er half-duplex of full-duplex moet worden gebruikt. Aan de ledlampjes zie je hoe het met de netwerkverbinding, activiteit,snelheid en duplex gesteld is. De netwerkkaart is Plug and Play, dus hij doet het vanzelf. Een ander kaart van dit topmerk is de 450 Mbps Wireless N tweebands PCI express adapter TL-WDN4800. Die heeft kanalen op 2,4 GHz en 5 GHz beschikbaar, zodat optimale HD videostreaming, bestandsoverdracht en online surfen gegarandeerd wordt. Tot wel 450 Mbps vloeiend draadloos internetten dankzij drie antennes. Is dat iets voor jou?