Netwerk & internet

Multiroom wifi

Bijna niets is zo vervelend als een traag en haperend wifi netwerk. Multiroom wifi biedt hiervoor de juiste oplossing. De technologie van multiroom wifi, ook wel ‘mesh netwerk’ of ‘home wifi system’ g ...

35 resultatensorteren op
aanbevolen

Multiroom WiFi

Met Multiroom WiFi bespaar je jezelf de irritaties van een langzaam werkend netwerk of een internetverbinding die slechts tot in bepaalde ruimtes van je woning reikt. De technologie zorgt er namelijk voor dat jij in elk hoekje van je woning ongestoord kunt streamen, downloaden of gewoon over het internet surft. Multiroom WiFi bestaat uit een basisstation en één of meerdere gelijkwaardige satellieten die een draadloze verbinding met elkaar hebben. Deze verschillende onderdelen sturen de signalen naar elkaar door zonder vertragingen en haperingen, zodat je door je huis loopt terwijl je een optimale verbinding behoudt als je Skypet met je vrienden aan de andere kant van de wereld.

Wat is het verschil met routers, WiFi versterkers en powerlines?

Multiroom WiFi maakt vaak gebruik van een derde band (tri-band), terwijl routers veelal 2 gebruiken (dual-band). Dit betekent dat het internetverkeer bij Multiroom WiFi beter verdeeld wordt over verschillende taken. Je krijgt altijd een snelle internetverbinding toegewezen als je jouw serie kijkt, ook wanneer iemand anders in huis tegelijkertijd aan het gamen is of grote bestanden downloadt. Bovendien is de verbinding tussen het basisstation (de router) naadloos, zonder signaalverlies en sneller dan de verbinding van een router met een Wi-Fi versterker of powerline adapter.

Eenvoudig een uitgebreid netwerk installeren

Heb je weinig kennis van het installeren van internet, maar wordt er in je gezin wel veel gebruik gemaakt van het netwerk? Dan is Multiroom WiFi een ideale oplossing voor jullie. Het basisstation sluit je aan op het modem en de satellieten hebben alleen stroomaansluiting nodig. De verbinding met de router is namelijk draadloos. De merken die Multiroom WiFi aanbieden, zoals TP-Link, Netgear, Linksys en Ubiquiti bieden handige en overzichtelijk apps aan bij hun producten, waarmee je onder andere de satellieten op de juiste posities in je woning plaatst. Zo kunnen ook atechnische huishoudens een snel netwerk creëren tot in ieder hoekje van het huis.