Elektronica

Netwerk & internet

Het wereldwijde web is niet meer uit ons leven weg te denken. Tegenwoordig heeft ieder huishouden een router. Met de routers van Netgear, D-Link en Sitecom kun je snel en veilig het internet op. Wil j ...

120 resultatensorteren op
aanbevolen

Netwerk & internet

Je wilt graag met al je apparatuur een goede netwerkverbinding zodat je er mee op internet kunt. Bijvoorbeeld met je laptop, tablet, smartphone of smart TV. Of met je slimme huishoudelijke apparatuur, je Nest thermostaat of misschien is je wasmachine al uitgerust met wifi? Dan is het wel zaak dat je een goed (draadloos) netwerk hebt zodat al deze apparaten ook van een goed signaal worden voorzien. Wat heb je nodig?

Router

De router is min of meer het hart van je netwerk thuis. De keuze hiervan bepaalt hoe snel en stabiel je verbinding is. Ben je niet veeleisend dan kun je met een eenvoudige router uit de voeten. Ben je een gamer of wil je veel apparatuur aansluiten dan is de keuze voor een model met meer functionaliteit beter. De standaardfrequentie van 2,4 GHz is ideaal voor wat lichtere toepassingen, zoals online-winkelen, e-mailen en internetbankieren, terwijl de minder drukke frequentie van 5 GHz perfect is voor zwaardere toepassingen, waaronder HD-streaming en online-gamen. De uitgebreidere modellen bieden je vaak ook een menu, vaak ook via een app te bedienen, waarmee je veel instellingen kunt aanpassen. Bijvoorbeeld voor het instellen van een gastnetwerk, bedienen van de Firewall enz.

Wifi dekking verbeteren

Heb je last van z.g. deadspots, plekken waar je geen of slechte wifi-ontvangst hebt? Dan biedt een wifi-versterker of range extender uitkomst. Deze laat zich makkelijk opnemen in het bestaande draadloze netwerk. Het enige wat je hoeft te doen is de wifi versterker in het stopcontact steken en je kunt in elke ruimte draadloos internetten met je pc, laptop, tablet of smartphone.

Netwerk op moeilijke plekken

Is de plek waar je graag een netwerkverbinding wilt verder weg dan een wifi versterker kan overbruggen, bijvoorbeeld een zolder. Of wil je een snellere verbinding. Dan helpt een homeplug je uit de brand. Twee stekkers met de HomePlug-technologie is alles wat je nodig hebt om het alsnog zo voor elkaar te krijgen als je wilt. Daarbij hoef je geen gaten te boren of kabels te trekken. HomePlug is namelijk een systeem dat gebruik maakt van de bestaande kabels die je al in je huis hebt, namelijk je elektrische bedrading in je stopcontacten.