DJ mixers

Een DJ-mixer is onmisbaar in een DJ-setup. Of je nu een CD-speler of draaitafel gebruikt, de mixer staat letterlijk en figuurlijk centraal. DJ mixers beschikken naast onder meer line-, phono- en microfooningangen, soms ook over een USB-aansluiting en digitale effecten. Een aantal van deze DJ mixers zijn tevens als MIDI-controller te gebruiken. Uiteraard luister je het best via een DJ-hoofdtelefoon naar je productie.

4 resultaten

  • vorige
  • pagina 1 van 1
  • 1
  • volgende

DJ mixers

Als je een DJ wilt worden dan is het belangrijk dat je de DJ Mixer goed leert kennen en begrijpen. Het is letterlijk het punt waarop het geluid van de cd-spelers of draaitafels door elkaar wordt gemengd. Ook is dit het apparaat waarop alle overige apparatuur zoals speakers, koptelefoons en microfoons kunnen worden aangesloten.

Het mixen

Er zitten verschillende knoppen op een mixer die allemaal invloed hebben op het geluid dat jij als DJ produceert. Zo kun je het volume met een schuif en/of met de ‘gain’ knop hoger of lager zetten, de klank aanpassen met de mid, laag en hoog ‘equaliser’ knoppen en een 'fader' om te bepalen hoe hard je het geluid links en rechts wilt hebben tijdens een overgang of mixen.

Ingangen

Op de ingangen die achterop de mixer zitten kun je de geluidsbronnen aansluiten. Dit zijn meestal cd-spelers (line-ingang) of platenspelers (phono ingang). Ook kun je losse apparatuur zoals koptelefoons en microfoons aansluiten op de overige ingangen. Let wel op het aantal kanalen dat je mixer heeft, twee kanalen betekent ook letterlijk twee ingangen voor de cd-spelers of platenspelers.

Uitgangen

De uitgangen zijn gemaakt om de apparatuur waar het geluid uit komt aan te sluiten. Dit kunnen kleine monitoren zijn of grote zaalspeakers. Het ligt een beetje aan de speakers welke ingang je nodig hebt om de muziek af te kunnen spelen. De meest gebruikte soorten bekabeling voor de speakers zijn de 3-pin xlr en de jack aansluiting.