Cartridges & toner

Toner

Ben je in het bezit van een laserprinter? Dan heb je geen cartridges, maar toners nodig om je printer van inkt te voorzien. Toners lijken een hele investering, maar ze gaan erg lang mee: je kunt er na ...

24 resultatensorteren op
aanbevolen

Toner

Toners zijn cartridges die je gebruikt in combinatie met een laserprinter. In tegenstelling tot inktcartridges – die bedoeld zijn voor inktjetprinters – zijn toners gevuld met een mengsel van grafiet en polymeer in plaats van inkt. Het grote voordeel van toners is dat ze velen malen langer meegaan dan inktcartridges. Als je veel print, zijn toners uiteindelijk voordeliger. Met een gemiddelde toner print je met je gemak duizenden pagina’s voordat je hem moet vervangen. Als het eenmaal zover is, is het wel zo gemakkelijk als je je nieuwe toner snel in huis hebt. Daarom geldt bij wehkamp: voor 23:59 uur besteld, is morgen al weer printen!

Kies de juiste toner

Welke toner je nodig hebt, hangt af van het merk en het type printer dat je hebt. Zo heb je voor laserprinters van HP andere toners nodig dan voor bijvoorbeeld de laserprinters van Brother of Samsung. Zelfs voor printers van hetzelfde merk kan het type toner verschillen. Op je lege toner staat vaak een code die aangeeft om welk type toner het gaat. Als je het typenummer weet, hoef je alleen nog maar te bepalen welke kleur je nodig hebt. Sommige merken hebben voor geel, magenta en cyaan een aparte toner. Zo hoef je alleen maar de kleur te vervangen die daadwerkelijk op is en gooi je geen halfvolle toners weg. Ben je een echte grootverbruiker? Dan kun je, afhankelijk van het type toner dat je nodig hebt, kiezen voor XL-toners. Met deze toners kun je relatief veel meer pagina’s voor hetzelfde geld printen, waardoor de kosten per A4’tje een stuk lager zijn.