Opslag & back-up

Regelmatig back-ups maken – zeker als je ZZP’er bent – is wel zo verstandig. Zet back-ups van al je belangrijke documenten en andere bestanden veilig op een externe harde schijf of USB-stick. Of kies ...

70 resultatensorteren op
aanbevolen

Opslag & back-up

Als ZZP’er wil je natuurlijk dat je werk veilig is. Hoewel computers een lange levensduur hebben, is het zeer verstandig om kopieën van je bestanden te bewaren. Naast deze extra zekerheid, kan het handig zijn om bepaalde documenten bij de hand te hebben, zodat je ze kunt openen op een ander apparaat. Je computer heeft bovendien niet een oneindige hoeveelheid aan opslagruimte en zal een keer vol raken. Ook dan moet je je belangrijke gegevens verplaatsen naar een extern harde schijf of je kunt een back-up maken. In het assortiment van wehkamp vind je verschillende soorten externe opslagmogelijkheden. Zo is er de externe harde schijf, de SSD schijf, de NAS of de gewoon de USB stick. Deze zijn allemaal weer verkrijgbaar in verschillende kleuren en opslagcapaciteiten.

Externe harde schijf

De externe harde schijf is eenvoudig aan te sluiten met USB en heeft een compact formaat, zodat je het gemakkelijk meeneemt in je tas. Ondanks de kleine afmetingen, bevatten deze harde schijven veel opslagcapaciteit, veel meer dan de traditionele USB stick. In ons assortiment vind je ze van 500 GB tot 4 TB. Bovendien zijn er ook modellen die je met Wi-Fi verbindt met je computer, zodat je geen gedoe met kabeltjes hebt. Dan zijn er ook nog harde schijven en SSD’s die je inbouwt in je computer, bijvoorbeeld om meer opslag toe te voegen of om je HDD te vervangen door een snelle SSD-schijf.

NAS

Network Attached Storage (NAS) is een gebruiksvriendelijke en veilige oplossing voor het bewaren van bestanden voor ondernemingen. De opslagcapaciteit is groot en er worden automatisch back-ups gemaakt van de documenten die jij belangrijk vindt. Omdat de NAS gekoppeld is aan je netwerk, kun je met jouw eigen inlogcodes overal ter wereld inloggen en toegang krijgen tot je digitale gegevens. Je bestanden waren nog nooit zo veilig en tegelijkertijd zo toegankelijk.

Accessoires

Naast de harde schijven en NAS-servers kun je ook kiezen voor de welbekende USB sticks, die je zo aansluit en altijd bij je kunt dragen. Heb je toch liever een harde schijf en neem je die vaak mee? Accessoires zoals hoesjes en behuizingen beschermen jouw schijven tegen stoten, krassen en vuil. Zo is het apparaat dat jouw bestanden veilig houdt ook beschermd. Ook zijn er handige docking stations voor je harde schijven. Deze zorgen ervoor dat je handig en snel je bestanden kan overzetten. Voor de veiligheid van jouw digitale gegevens is er dus een ruim aanbod.