Een wiel dat draait - J. Wiersma

  J. WiersmaEen wiel dat draait

  19.50
  nog 2 op voorraad
  voor 23:00 besteld, morgen in huisverzending door onze partner

  Een wiel dat draait - J. Wiersma

  In de 20e eeuw verloren veel vaste houdingen, overtuigingen en begrippen hun betekenis en verbleekten ideologieën. Menigeen ging bungelen en werd getroffen door identiteitscrisis en identiteitsvlucht. De ongenode gast van het nihilisme is langer gebleven dan ons lief was: het Niets is een vaste gast in Europa.
  Daar is geen ander kruid tegen gewassen dan een scheppende kracht uit het Niets, ex nihilo - het geheim van de theologie.
  De Europese mens zal zijn identiteit in de ethiek hervinden: hij zal óf veranderen óf verdwijnen.
  Wiersma beschrijft deze identiteits (her) vorming. Hij gebruikt daarbij taal en inzichten uit de Europese erfenis: de literaire, politieke en religieuze bronnen helpen om de nietsende krachten te verdragen. Het oogmerk is om identiteit zodanig toe te rusten dat het een antinihilistische kracht wordt, contra nihilum.
  Prof. dr. J.Wiersma is sinds 1988 hoogleraar ethiek, filosofie en hermeneutiek aan de Faculteit voor Protestantse Godgeleerdheid in Brussel. Hij is lid van het Bonhoeffer Werkgezelschap Nederlandstalig en de International Bonhoeffer Society, Hij is initiatiefnemer van 'On the making of Europe', een serie kritische boeken over Europa Hij publiceert regelamatig over politiek-ethische kwesties.
  lees meer

  Specificaties