Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. Hiermee verzamelen we persoonsgegevens en volgen wij en derden je internetgedrag. Op onze website en die van derden. Waarom? Zodat wij en derden je advertenties kunnen laten zien die bij jouw interesses passen, en zodat je informatie kunt delen op social media. meer weten? 

overzicht
Een chronologisch vademecum van de Tweede Wereldoorlog - C. van Zeeland
 • Uitverkocht

  C. van ZeelandEen chronologisch vademecum van de Tweede Wereldoorlog

  19.95
  uitverkocht

  mail mij als dit product weer beschikbaar is

  Een chronologisch vademecum van de Tweede Wereldoorlog - C. van Zeeland

  In dit boek presenteert C. van Zeeland een uitermate informatieve en zorgvuldig opgestelde wegwijzer voor de Tweede Wereldoorlog. Hij begint het boek met het einde van de Eerste Wereldoorlog, de oorlog waarin zo’n tien miljoen soldaten zijn gesneuveld.
  Het boek is verdeeld in 230 stukken waarin Van Zeeland gedetailleerd en in duidelijke bewoordingen belangrijke aspecten als de joden- en zigeunervervolging, de overrompeling van Frankrijk, België en Nederland, de offensieven in Noord-Afrika, de Slag om de Atlantische Oceaan, Barbarossa, de aanval op Pearl Harbor, de slag om Stalingrad, Overlord, Market Garden en de vernietiging van Hiroshima en Nagasaki voldoende behandelt. Ook de wat minder belangrijke onderwerpen zoals de oorlogsconventies, Stalins zuiveringen, het incident bij Gleiwitz, de Slag in de Javazee, het Libertyschip, Doolittle’s bombardement van Tokio, de Duitse synthetische benzine krijgen de nodige aandacht.
  Voor wie de geschiedenis niet (goed) kent, maar ook voor wie het allemaal nog eens na wil zoeken biedt Van Zeeland een uiterst leesbare handleiding over deze zo belangrijke periode.

  Over de schrijver
  Cornelis (Kees) van Zeeland werd in 1946 in Haarlem geboren. Zijn belangstelling voor de Tweede Wereldoorlog ontstond al vroeg door het aanhoren van de gruwelverhalen van zijn vader die ruim drie jaar concentratiekamp (o.a. Buchenwald) overleefde. Na zijn schoolopleiding was hij enkele jaren werkzaam bij een muziekuitgeverij en een gemeentelijk bureau Culturele Zaken. Vervolgens vestigde hij zich in Italië om zich daar op bescheiden schaal met toerisme bezig te houden. Hij is gehuwd met een Italiaanse onderwijzeres en heeft twee kinderen en twee kleinkinderen.

  Specificaties

  AuteursC. van Zeeland
  Eerste auteurC. van Zeeland
  GenreGeschiedenisboek
  ISBN9789089540270
  Uitvoering boekPaperback
  Aantal pagina's323
  Jaar van uitgifte2008
  bekijk alle Specificaties

  Reviews

  Dit artikel heeft nog geen reviews

  checktoegevoegd aan winkelmand