Ed Wood collection (DVD)

  Ed Wood collection (DVD)

  14.99
  voor 20:00 besteld, morgen in huisverzending door onze partner

  Ed Wood collection (DVD)

  Edward D. Wood jr. (1922 1978) staat bekend als de slechtste filmmaker aller tijden. Desondanks - of misschien wel juist daardoor - vergaarde hij door de jaren heen een trouwe cult-aanhang. Nu in een box verzameld vier echte cult klassiekers.

  - Bride Of The Monster (1955 - 68 min.)
  In Bride of the Monster (ook bekend als Bride of the Atom) speelt Bela Lugosi, de legendarische dracula vertolker uit de jaren ’30, de rol van Dr. Eric Vornoff: een krankzinnige geleerde die in het geheim een atoomstraal ontwikkelt, met als doel een ras van supermensen te creëren. Zijn assistent Lobo (Thor Johnson) voorziet hem van 'proefpersonen'. Komisch hoogtepunt van de film is de scène waarin Lugosi worstelt met een rubberen octopus, waarin duidelijk geen greintje leven zit.

  - Plan 9 from Outer Space (1959 - 79 min.)
  In Plan 9 From Outer Space, de beroemdste film van Ed Wood (ook bekend als 'Graverobbers from Outer Space') landen buitenaardse wezens op aarde, die de doden doen herrijzen. Bela Lugosi speelt een oude man die treurt om de dood van zijn echtgenote (Vampira). Lugasi overleed nog voordat de film goed en wel op de rails stond. Zijn resterende scènes werden, volstrekt ongeloofwaardig, gespeeld door de fysiotherapeut van Ed Wood’s vrouw.

  - Glen or Glenda (1953 - 65 min.)
  Voor 'Priscilla, Queen of the Dessert' was er 'Glen or Glenda' ook bekend als 'I Changed My Sex' en I Led Two Lives'. Hierin zien we Ed Wood zelf, onder het pseudoniem Daniel Davis worstelen met de aandrang om in vrouwenkleren de straat op te gaan. Bela Lugasi speelt een psychiater die waarschuwt voor de maatschappelijke en psychologische gevaren van travestie en transsexualiteit. Overigens placht Ed Wood in het dagelijks leven ook regelmatig angora truitjes en pumps te dragen.

  - Flying Saucers Over Hollywood (1992 - 113 min.)
  Deze documentaire belicht het leven en carrière van Ed Wood, en de ontstaansgeschiedenis van zijn beroemdste film, PLAN 9 FROM OUTER SPACE. Exclusieve interviews met PLAN 9-acteurs Vampira, Paul 'Kelton the Cop' Marco en anderen! Een bezoek aan de Quality Studio's, waar PLAN 9 en GLEN OR GLENDA werden opgenomen! Nooit eerder vertoonde scènes uit Ed Wood's eerste film, CROSSROADS OF LAREDO (1947)! Ultra-zeldzame 'home movies' van Ed Wood uit de jaren '60! Plus: commentaar van o.a. Sam Raimi, Tony Randel en Joe Dante.  Extra's:

  Beeld: zwart/wit
  lees meer

  Specificaties

  Reviews

  Dit artikel heeft nog geen reviews

  toegevoegd aan winkelmand