Echte slechte mensen - L. Engelberts

  L. EngelbertsEchte slechte mensen

  16.90
  voor 23:00 besteld, morgen in huis

  Echte slechte mensen - L. Engelberts

  'In ieder geval, ik kijk dus van bovenaf naar dat schilderij. Een heel fraai geometrisch werkje overigens hoor. Een soort afgeleide van die honingraat van Escher, maar dan wat naïever, wat speelser, en ik denk: dat gaat niet passen. En zij probeert alleen maar wilder om het toch in die auto te krijgen. Uiteindelijk geeft ze het op en legt het schilderij en de vogelkooi, met de vogel er nog in, op het dak van de auto, zet het raampje van haar portier open en probeert de boel vast te houden terwijl die Belgische Bryan Ferry wegrijdt.'

  Lernert Engelberts schetst in de verhalenbundel Echte slechte mensen op trefzekere toon het verval van de mens. De filmische verhalen vormen tezamen een evenwichtige bundel, waarin Engelberts met veel humor de slechtheid van zijn personages toetst.
  Hij publiceerde onder andere in het cultureel humoristische magazine Mens & Gevoelens en voormalig literaire tijdschrift Maatstaf.
  Engelberts debuteerde in 1996 op 19-jarige leeftijd met zijn dichtbundel Oedipoes werpt jongen.
  In 1996 trad Engelberts op tijdens het Crossing Border Festival en in 1997 las hij voor tijdens de Nacht van de poëzie.
  Engelberts schrijft voor onder meer Rails. Verder werkt hij als redacteur van VPRO's Waskracht!. Voor Waskracht! schreef hij samen met Arnoud Holleman het script van de in India opgenomen televisiefilm Driving Miss Palmen, een parodie op de Nederlandse literaire wereld.
  lees meer

  Specificaties