Dunkirk (BBC) (DVD)
 • -24%

  Dunkirk (BBC) (DVD)

  24.9918.99je bespaart 6.-
  voor 20:00 besteld, morgen in huisverzending door onze partner

  Dunkirk (BBC) (DVD)

  Deze BBC serie volgt de dramatische gebeurtenissen, vanuit het perspectief van de soldaten en hun leidinggevenden, aan het strand en in de haven van Duinkerke, dit van 26 mei tot in de vroege uren van 4 juni 1940. Naarmate de Britse en Franse troepen steeds meer werden terug gedreven op een alsmaar kleiner wordende oppervlakte voor de Frans - Belgische kust lanceerde de Britse marine onder het bevel van premier Winston Churchill (Simon Russell Beale) een belangrijke inspanning om hen te redden.

  - Retreat (dag 1-4): Het wordt voor de geallieerden steeds lastiger om het oprukkendeDuitse leger op afstand te houden. Luitenant Jimmy Langley (Benedict Cumberbatch) heeft als taak hen aan de frontlinie zo lang mogelijk tegen te houden. Al snel blijkt dat hij en de rest van zijn eenheid kansloos zijn tegen de vijand.
  - Evacuation (dag 5-6): De realiteit dat er zich een ramp aan het voltrekken is dringt door tot de bevolking en de regering van Engeland. De Britse Vice Admiraal Bertram Ramsay krijgt van Winston Churchill de opdracht een grootschalige evacuatie te organiseren. Noch de Fransen, noch de Britten beschikken over voldoende schepen om al die manschappen te transporteren. Alles wat kan varen wordt richting Duinkerke gestuurd.
  - Deliverance (dag 6-10): Op 3 juni 1940 voeren de Duitsers een massale aanval op de stad uit. Nazi troepen dringen de eerste buitenwijken binnen. De Luftwaffe besluit om die reden de bombardementen op het strand te stoppen
  lees meer

  Specificaties