Duinkerke - Joshua Levine

  Joshua LevineDuinkerke

  19.99
  voor 23:00 besteld, morgen in huisverzending door onze partner

  Duinkerke - Joshua Levine

  Een spectaculaire verfilming van Christopher Nolan!

  'Dunkirk is een universele, zintuiglijke oorlogservaring.' - ★★★★ in de Volkskrant voor de film Dunkirk van regisseur Christopher Nolan

  Genomineerd voor de Academy Awards 2018 voor Best Picture, Hoyte van Hoytema: Best Cinematography, Christopher Nolan: Best Directing, Lee Smith: Best Film Editing, Hans Zimmer: Best Music (Original Score), Best Production Design, Best Sound Editing en Best Sound Mixing.

  Genomineerd voor de Golden Globe Awards 2018 voor Best Motion Picture - Drama, Christopher Nolan: Best Director - Motion Picture en Hans Zimmer: Best Original Score - Motion Picture.

  Het verhaal van de indrukwekkende evacuatie die de loop van de geschiedenis veranderde

  Mei 1940. Ruim 400.000 Britse en Franse soldaten zijn omsingeld door Duitse troepen aan de kust van Duinkerke. Op bevel van Winston Churchill wordt Operatie Dynamo gestart, een immense evacuatie van de geallieerde troepen over zee, om een 'kolossaal militair drama' te voorkomen. Tussen 27 mei en 4 juni worden meer dan 300.000 soldaten gered van vernietiging door de nazi's.

  Duinkerke is het verhaal van de soldaten die dagenlang beschoten en gebombardeerd werden op de stranden; van de burgers die te water gingen met veel te vol geladen boten; van de piloten die hun leven riskeerden om hun kameraden op de grond extra tijd te gunnen; en van de ongelukkigen die niet konden ontsnappen.

  Opgetekend door bestsellerauteur en BBC-programmaschrijver Joshua Levine, biedt Duinkerke een aangrijpend verslag van een bepalende historische gebeurtenis, verteld vanuit het land, de zee en de lucht.
  lees meer

  Specificaties