Dockumer Granaetsjes: Bouwstijlen in Dokkum - Siebe van Sijen

  Siebe van SijenDockumer Granaetsjes: Bouwstijlen in Dokkum

  19.90
  nog 7 op voorraad
  voor 23:00 besteld, morgen in huisverzending door onze partner

  Dockumer Granaetsjes: Bouwstijlen in Dokkum - Siebe van Sijen

  Deze publicatie is deel 2 in de serie Dockumer Granaetsjes

  Voor deze publicatie over bouwstijlen en bouwgeschiedenis in de oude binnenstad heeft de stichting architect Siebe van Seijen als auteur benaderd. Van Seijen is werkzaam bij Adema Architecten en betrokken bij restauraties en monumentale bouwprojecten in Noord-Nederland.

  In deze publicatie krijgt u een overzicht van de kenmerkende bloeiperiodes van Dokkum, tussen ca. 1350 en 1990, met de daarbij behorende panden. De zoektocht die aan deze publicatie voorafging, was een boeiend avontuur, waarbij via dendrochronologisch onderzoek een duidelijker beeld gekregen werd van de oudste panden in de stad. Ook is gebleken dat vrijwel alle bouwstijlen te vinden zijn, vaak in een typisch Dokkumer jasje en met een boeiend verhaal rond de totstandkoming van de betreffende panden.

  Voor historische gebouwen kan een arme periode de redding zijn. Een eigenaar met beperkte middelen zal alleen onderhoud plegen. Hoe beter de economie draait en de welstand van de eigenaren stijgt, des te meer kans op vernieuwing naar de laatste mode of bouwstijl. Dat is ook wat Dok­kum uniek maakt ten opzichte van andere steden, want overal zijn die bloeiperiodes en ook de smaak en de mogelijkheden van de opdrachtgevers, ontwerpers en ambachtslieden weer net even anders.
  lees meer

  Specificaties