Jan Schouten Dichtoffer voor koning Willem I

  17.65

  Dichtoffer voor koning Willem I - Jan Schouten

  Het Koninkrijk der Nederlanden ontstond tweehonderd jaar geleden. In de jaren 1813-1815 werd de grondslag gelegd voor wat nu Nederland is. De monarchie ontstond toen, net zoals de Grondwet en de regeringsvorm. Dat wordt gevierd in de periode 2013-2015.
  Voor de vijftigste verjaardag van koning Willem I op 24 augustus 1822, schreef Jan Schouten zijn Dichtoffer.
  Jan Schouten leefde in de 19e eeuw, maar ook in deze tijd is hij nog zeer bekend. Zo werd er rondom zijn persoon de tentoonstelling Van Stapel! Jan Schouten, scheepsbouwer en vrijmetselaar georganiseerd in het Huis van Gijn van 16 november 2012 tot en met 10 maart 2013. En ook bij de vrijmetselaarloge La Flamboyante leeft Jan Schouten voort; hij was één van de oprichters van La Flamboyante. Ter gelegenheid van het tweehonderdjarig bestaan van La Flamboyante werd een lezing gehouden over Jan Schouten door Teun de Bruijn op 9 september 2012 tijdens de Open Monumentendagen in de Munt. Ook de Munt staat in verband met Jan Schouten; hij kocht deze namelijk en schonk het aan La Flamboyante.
  Het Dichtoffer is geschreven in een tijdperk waarin het Koninkrijk de Nederlanden ontstond en het is derhalve onderdeel van de geschiedenis die Nederland maakte tot wat het nu is.

  Ter gelegenheid van het 200-jarig bestaan van Nederland en de viering die plaatsvindt in de jaren 2013-2015, geeft Uitgeverij De Graveinse Abeel een aantal titels uit over de periode van de totstandkoming van Nederland. Het doel hiervan is deze voor Nederland zo belangrijke periode toegankelijk te maken voor zowel de geïnteresseerde kenner als een breder publiek.
  lees meer

  Specificaties

  AuteursJan Schouten
  Soort artikelGeschiedenisboek
  Uitvoering boekPaperback
  Aantal pagina's67
  UitgeverUitgeverij De Graveinse Abeel
  Jaar van uitgifte2013
  ISBN9789490902445
  bekijk alle specificaties

  Reviews

  Dit artikel heeft nog geen reviews

  Laat je verrassen

  Ontvang de laatste acties, nieuwe mode en persoonlijke tips in je mailbox.

  toegevoegd aan winkelmandje!

  kies je maat