Rob van Brunschot De tijd van Felix

  17.95

  De tijd van Felix - Rob van Brunschot

  Zeker, we leven in een tijd van snelle en ingrijpende veranderingen. Op allerlei gebieden buitelen de ontwikkelingen over elkaar heen. Dat proces is na de Tweede Wereldoorlog begonnen en het einde ervan is niet in zicht.

  Maar: zijn er in de loop van de Europese geschiedenis meer van dergelijke periodes aan te wijzen? In dit boek worden enkele van de turbulente ontwikkelingen van de afgelopen zeventig jaar geplaatst naast soortgelijke veranderingen van 500 jaar eerder, de tijd die we aanduiden als de renaissance.

  Deze vergelijking laat hier en daar verrassende overeenkomsten zien, bijvoorbeeld tussen twee ontdekkingsreizigers: de Amerikaan Neil Amstrong stapt als eerste aardbewoner op het maanoppervlak en Fernao Gomez betreedt 500 jaar eerder als eerste Europeaan het zuidelijk halfrond. Dit boek is een verzameling van zeventig van dergelijke aan elkaar gekoppelde gebeurtenissen uit twee periodes van de Europese geschiedenis waarin fundamentele veranderingen plaatsvinden.

  Rob van Brunschot (1946) werkte na zijn studie aan de Universiteit van Utrecht eerst als docent Frans. Later als lerarenopleider en onderwijsbeleidsmedewerker aan de Technische Universiteit Eindhoven. Sinds zijn pensionering reist hij met zijn vrouw vooral in Frankrijk, Italië, Spanje en Portugal op zoek naar de kunst en de geschiedenis van die landen.

  lees meer

  Specificaties

  AuteursRob van Brunschot
  Soort artikelGeschiedenisboek
  Uitvoering boekPaperback
  Aantal pagina's154
  UitgeverAspekt B.V., Uitgeverij
  Jaar van uitgifte2017
  ISBN9789463382458
  bekijk alle specificaties

  Reviews

  Dit artikel heeft nog geen reviews

  Laat je verrassen

  Ontvang de laatste acties, nieuwe mode en persoonlijke tips in je mailbox.

  toegevoegd aan winkelmandje!

  kies je maat