• uitverkocht

  De stad als organisatie

  35.50
  Uitverkocht

  Mail mij als dit artikel weer beschikbaar is

  De stad als organisatie

  De televisieserie The Wire is een vertelling van tientallen uren over de wijze waarop de stad Baltimore functioneert. De serie schetst een enorm goed beeld van de problemen die in de stad leven. De bijzondere combinatie van feit en fictie levert de ideale casestudy voor wetenschappelijk onderzoek en onderwijs. In De stad als organisatie schrijven diverse onderzoekers en professionals over hun inzichten en ervaringen in Nederland, soms in overeenstemming, soms in contrast met de situatie in Baltimore. De Amsterdamse Officier van Justitie Willem Nijkerk maakt een boeiende vergelijking tussen het drugsgedoogbeleid in 'Hamsterdam' (Baltimore) en Amsterdam, en de in Nederland woonachtige journalist Robert Chesal gaat in op de bedreigde positie van de media.

  In het boek wordt verder gelet op vragen als: Wordt er louter van boven naar beneden georganiseerd? Wat doen kleur, taal en sekse ertoe? Hoe bepaalt cultuur je rol? Weet het stadsbestuur wat er in de buurt gebeurt? Hoe ziet de criminaliteit eruit en wat doet de politie eraan? Hoe stellen de media zich op? Verandert de werkgelegenheid?
  Kortom, de auteurs kijken naar de stad als organisatie. En hoe komt het dat de stad als organisatie steeds weer verandert, maar zo moeizaam verbetert?

  Samen met de twee websites: www.amsterdamonthewire.com (onderzoek) en www.destadalsorganisatie.nl (onderwijs) vormt dit boek een bron van inspiratie voor werkcolleges en scripties, maar ook voor workshops van iedereen die beroepsmatig bezig is met de leefbaarheid van de stad.

  Specificaties

  Soort artikelManagementboek
  Uitvoering boekPaperback
  Aantal pagina's400
  UitgeverVakmedianet Management B.V.
  Jaar van uitgifte2016
  ISBN9789462761186
  EAN9789462761186
  bekijk alle specificaties

  Reviews

  Dit artikel heeft nog geen reviews.

  Laat je verrassen

  Ontvang de laatste acties, nieuwe mode en persoonlijke tips in je mailbox.

  Toegevoegd aan je winkelmandje

  kies je maat