De ogen van Fadil - Mohammed Benzakour

  Mohammed BenzakourDe ogen van Fadil

  20.99
  voor 23:00 besteld, morgen in huisverzending door onze partner

  De ogen van Fadil - Mohammed Benzakour

  In De ogen van Fadil, de eerste verhalenbundel van veelgeprezen en geliefd verhalenverteller Mohammed Benzakour, wordt gekletst en geroddeld, gestreden en liefgehad. Een unieke verhalenbundel, geschreven met zwierige, sensuele hand.

  Een duivels knappe jongen tovert met zijn ogen. Twee witte nonnen koesteren een schokkend geheim. Een manke jongeman ontraadselt het meloenmysterie. Een culinair wonderkind neemt als paleiskok de koning te grazen. Een jong kind krijgt liefdeslessen van een oude vrijster, Zoubida, de dochter van Humphrey Bogart. Achter een sluier van godsvrucht en deugd spelen zich heimelijke taferelen af van overspel, waanzin, genialiteit, zwendel, incest en sodomie. Daarin figureren pratende ezels, dansende geesten, vliegende honden en biddende bijen.

  In deze eerste verhalenbundel van Mohammed Benzakour lijken alle personages een onvermoed geheim te hebben dat zich plotseling openbaart: een kunst die alleen zij verstaan, een kracht die hen naar grote hoogten stuwt of een geheim dat onherroepelijk hun ondergang wordt.

  'Het is misschien wel het wonderlijkste verhaal van allemaal, maar de onverklaar­bare gebeurtenissen overtuigen meteen, omdat Benzakour precies het juiste evenwicht tussen verbeelding en werkelijkheid, tussen magie en realisme, vindt. De magie is bovendien origineel, vrij van de sprookjesachtige clichés, vette knipogen of al te ondubbelzinnige wijze lessen van de minder geslaagde verhalen.' - Het Parool

  ‘De verteller richt zich een aantal keer tot de lezer en zegt op een van die momenten dat de plaats en tijd er niet toe doen. Dit zorgt voor een sprookjesachtige sfeer. […] De mix tussen statig, poëtisch, ouderwets taalgebruik en dan weer plat en humoristisch werkt goed.’ – de Boekenkrant (vier sterren)

  lees meer

  Specificaties