Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. Hiermee verzamelen we persoonsgegevens en volgen wij en derden je internetgedrag. Op onze website en die van derden. Waarom? Zodat wij en derden je advertenties kunnen laten zien die bij jouw interesses passen, en zodat je informatie kunt delen op social media. meer weten? 

 
De nieuwe wildernis - De serie (Blu-ray)
 • Uitverkocht

  De nieuwe wildernis - De serie (Blu-ray)

  10.998.99je bespaart 2.-
  uitverkocht

  mail mij als dit product weer beschikbaar is

  De nieuwe wildernis - De serie (Blu-ray)

  DEEL 1: NIEUW LEVEN
  Het is lente en er broeit iets in de Oostvaardersplassen. Een explosie van leven is gestart. Onder water proberen miljoenen kikkervisjes uit het kikkerdril los te breken terwijl monsterlijk ogende libellenlarven ze net onder het wateroppervlak hongerig opwachten. Zoveel nieuw leven probeert met spectaculaire gevechten haar territorium te veroveren, zodat het nageslacht een goede start kan maken in deze wildernis.

  DEEL 2: OP EIGEN BENEN
  De Oostvaardersplassen worden in allerlei soorten en maten overspoeld met nieuw leven. De verschillende diersoorten moeten samenleven in één gebied. Duizenden onhandige ganzenkuikens vormen een eenvoudige prooi voor hongerige vossen en roofvogels. Er wordt samengewerkt op het grasland. Spreeuwen en konikpaarden blijken de beste maatjes. De uitvliegende zeearend krijgt van zijn ouders een cursus vissen vangen. Konikveulens leren de sociale structuur van de kudde kennen. Het gebied wordt gekleurd door witte wolken vlinders, enorme kuddes bruinrode edelherten, koloniën van zwarte aalscholvers en massa’s padden. Het is een kleurrijk schouwspel dat nergens anders in Nederland op deze schaal voorkomt.

  DEEL 3: OVERLEVEN
  De plek die in de zomer een paradijs vormt, wordt grimmiger. Er is minder voedsel waardoor de bewoners van de graslanden en moerassen nu keuzes moeten maken die van levensbelang zijn. Baardmannetjes trekken het riet in en de edelherten besluiten de bossen op te zoeken. De winter eist levens en de vossen en raven vechten om de kadavers. Duidelijk wordt hoe iedere diersoort worstelt in sneeuw en kou. Leven en dood waren nog nooit zo met elkaar verbonden. En dan, na een periode van honger en kou, is er de wedergeboorte; een konikveulen komt ter wereld in een koud, leeg landschap en de Circle of Life kan opnieuw beginnen.  Extra's:

  De Vara & De Nieuwe Wildernis: Nieuwsitems De Wereld Draait Door en Pauw & Witteman
  Premièreverslag
  Vroege Vogels items: Aalscholvers, Futen, Zeearend, Brandganzen, Aardhommel, Heckrund, Kikkers, Grauwe Ganzen, IJsvogel

  Specificaties

  GenreDocumentaire
  SubgenreNatuur
  Speelduur150
  LeeftijdLet op met kinderen tot 6 jaar
  KijkwijzerAngst
  Gesproken talenNederlands
  GeluidDolby Digital 2.0
  bekijk alle Specificaties

  Reviews

  Dit artikel heeft nog geen reviews

  checktoegevoegd aan winkelmand