Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. Hiermee verzamelen we persoonsgegevens en volgen wij en derden je internetgedrag. Op onze website en die van derden. Waarom? Zodat wij en derden je advertenties kunnen laten zien die bij jouw interesses passen, en zodat je informatie kunt delen op social media. meer weten? sluiten

De Najaren - H. Zegerius
 • Uitverkocht

  H. ZegeriusDe Najaren

  16.-

  Sorry! Dit product is uitverkocht

  De Najaren - H. Zegerius

  Harry Zegerius is geboren in 1939 te Amsterdam. Ondergedoken van 1942 tot 1945 in Hoofddorp. Opgedoken en opgegroeid in een ontwricht naoorlogs gezin. Als driejarige door de bezetter ter dood veroordeeld. Hij moest opgroeien, opgesloten in een voor hem wildvreemde omgeving, zonder zijn ouders en onder de constante dreiging om ontdekt te worden.

  In zijn boek De najaren, een biografie van zijn leven, vertelt hij heel openhartig hoe het leven van, in, na de oorlog hem heeft gevormd. Hij beschrijft zijn kinderjaren, zijn angsten en indrukken, het moeten aanpassen en inpassen en de terugkeer in een naoorlogse periode van ontroering en ontreddering, zijn problemen met de onthechting, de opleiding tot juwelier, zijn professionele ontwikkeling en niet te vergeten zijn huwelijks- en gezinsleven.

  Het boek is een indrukwekkende getuigenis, zeer leesbaar en openhartig geschreven. De lezer krijgt een scherp beeld van een ontheemd kind, dat al struikelend zijn weg moest zoeken. Zegerius' levensverhaal zal de lezer niet onberoerd laten.

  In 1980 kwam er een ommekeer in zijn leven, sindsdien woont hij met vrouw, kinderen en kleinkinderen in Monaco.

  Specificaties

  AuteursH. Zegerius
  Eerste auteurH. Zegerius
  GenreVerhalenboek
  ISBN9789059740686
  Uitvoering boekPaperback
  Aantal pagina's144
  EAN9789059740686

  Reviews

  Dit artikel heeft nog geen reviews

  checktoegevoegd aan winkelmand