Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. Hiermee verzamelen we persoonsgegevens en volgen wij en derden je internetgedrag. Op onze website en die van derden. Waarom? Zodat wij en derden je advertenties kunnen laten zien die bij jouw interesses passen, en zodat je informatie kunt delen op social media. meer weten? sluiten

overzicht
De muur (DVD)
 • Uitverkocht

  De muur (DVD)

  4.99
  uitverkocht

  mail mij als dit product weer beschikbaar is

  De muur (DVD)

  In de documentaireserie De Muur reist Menno Bentveld over de hele wereld langs muren die volkeren van elkaar scheiden. Op 9 november 1989 viel de Berlijnse Muur. Deze muur was toen het symbool van de scheiding van volkeren. Toen de poorten van deze muur werden geopend, trok een juichende mensenmassa het westen in. Bijna iedereen hoopte dat er een nieuwe tijd aanbrak, waarin muren ongewenst en overbodig zouden zijn. Die wens bleek voorbarig, want over de hele wereld worden er nog steeds muren gebouwd om mensen uit elkaar of tegen te houden.

  De Muur biedt een onthullende kijk op de muren van Belfast, Mexico, Westelijke Sahara, Westelijke Jordaanoever, Slowakije en Korea. Menno Bentveld praat met mensen die aan weerszijden wonen over wat voor invloed die muur heeft op hun leven. Hij vraagt zich af waarom ze zijn gebouwd en welk effect ze hebben. Op veel plekken wordt de muur gehaat, maar soms zijn mensen er blij mee. De muur biedt rust en vergroot het gevoel van veiligheid. Menno moet met enige regelmaat constateren dat de werkelijkheid van de mensen bij de muur anders in elkaar steekt dan hij van te voren dacht.

  De serie is in 2015 bekroond met TV-Beelden – Beste Documentaire.  Belfast
  Mexico - VS
  Westelijke Sahara
  Westelijke Jordaanoever
  Slowakije
  Korea

  Specificaties

  GenreDocumentaire
  SubgenreLanden & Reizen
  Speelduur273
  LeeftijdNiet schadelijk/Alle leeftijden
  Gesproken talenNederlands
  OndertitelingNederlands
  GeluidDolby Surround 2.0

  Reviews

  Dit artikel heeft nog geen reviews

  checktoegevoegd aan winkelmand