Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. Hiermee verzamelen we persoonsgegevens en volgen wij en derden je internetgedrag. Op onze website en die van derden. Waarom? Zodat wij en derden je advertenties kunnen laten zien die bij jouw interesses passen, en zodat je informatie kunt delen op social media. meer weten? sluiten

overzicht
De goede dood als fictie - Wouter Schrover
 • Uitverkocht

  Wouter SchroverDe goede dood als fictie

  17.50
  uitverkocht

  mail mij als dit product weer beschikbaar is

  bekijk alle Taalkundeboeken

  De goede dood als fictie - Wouter Schrover

  In "De goede dood als fictie" staat de kritiek van literaire teksten op euthanasie en hulp bij zelfdoding centraal. Aan de orde komt werk van, onder anderen, Michel Houellebecq, José Saramago, Daniel Kehlmann en Vonne van der Meer. De romans en verhalen van deze auteurs bevragen bekende standpunten over levensbeëindiging en engageren zich met veelgebruikte argumenten over dit thema. In het verleden heeft literatuur altijd een appel gedaan op de lezer om zich te verhouden tot de dood en het levenseinde; "De goede dood als fictie" toont dat dit in de huidige tijd niet anders is, ook of misschien wel juist waar het gaat om omstreden praktijken als euthanasie en hulp bij zelfdoding.

  Wouter Schrover (1985) studeerde letterkunde in Leiden en Amsterdam en promoveerde in 2015 aan de Vrije Universiteit op een studie naar de verbeelding van levensbeëindiging in literatuur en film.
  lees meer

  Specificaties

  AuteursWouter Schrover
  Eerste auteurWouter Schrover
  GenreTaalkundeboek
  ISBN9789082604603
  Uitvoering boekPaperback
  Aantal pagina's134
  Jaar van uitgifte2017
  bekijk alle Specificaties

  Reviews

  Dit artikel heeft nog geen reviews

  checktoegevoegd aan winkelmand