Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. Hiermee verzamelen we persoonsgegevens en volgen wij en derden je internetgedrag. Op onze website en die van derden. Waarom? Zodat wij en derden je advertenties kunnen laten zien die bij jouw interesses passen, en zodat je informatie kunt delen op social media. meer weten? sluiten

overzicht
De Gele Rups - Pauline Nesselaar
 • Uitverkocht

  Pauline NesselaarDe Gele Rups

  19.50
  uitverkocht

  mail mij als dit product weer beschikbaar is

  De Gele Rups - Pauline Nesselaar

  Vanaf de jaren zeventig van de vorige eeuw tot aan 2004 bepaalden zo'n 300 stuks van een nieuw model 'dubbelgelede' tram het Amsterdamse straatbeeld. Daarmee heeft Amsterdam het grootste aantal trams van dit type ter wereld gehad. Het Gemeentevervoerbedrijf Amsterdam (GVB) zorgde met de aanschaf van deze nieuwe trams ook voor een heuse trendbreuk, kijkend naar de tot dan toe aangeschafte modellen.

  Een specifieke serie van deze trams kreeg een gele kleur, wederom een breuk met het verleden, en werden al snel door de Amsterdammers tot 'Gele Rupsen' omgedoopt. De toevoeging 'Rups' was niet als compliment bedoeld maar had te maken met de traagheid van deze tram en dit was dus meer gekscherend bedoeld.

  Op 5 april 2004 was de laatste echt nog Gele Rups in Amsterdam te zien.

  Dit kinderboekje is een eerbetoon aan deze bijzondere Amsterdamse tram en laat een gele rups tot aan het moment van de ontpopping een aantal specifieke Amsterdamse bezienswaardigheden bezoeken.

  Interessant en leerzaam voor kinderen en volwassenen. Op rijm voor kinderen en met vele wetenswaardigheden voor volwassenen.
  lees meer

  Specificaties

  AuteursPauline Nesselaar
  Eerste auteurPauline Nesselaar
  GenreHobbyboek
  ISBN9789077322833
  Uitvoering boekPaperback
  Aantal pagina's32
  Jaar van uitgifte2018
  bekijk alle Specificaties

  Reviews

  Dit artikel heeft nog geen reviews

  checktoegevoegd aan winkelmand