Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. Hiermee verzamelen we persoonsgegevens en volgen wij en derden je internetgedrag. Op onze website en die van derden. Waarom? Zodat wij en derden je advertenties kunnen laten zien die bij jouw interesses passen, en zodat je informatie kunt delen op social media. meer weten? sluiten

overzicht
De engel van Detroit - Ap van der Meulen
 • Uitverkocht

  Ap van der MeulenDe engel van Detroit

  16.95
  uitverkocht

  mail mij als dit product weer beschikbaar is

  De engel van Detroit - Ap van der Meulen

  Na een in meerdere opzichten catastrofaal tv-optreden is de ontslagen welzijnswerker Leo Kolberg Nederland ontvlucht en terecht gekomen in het apocalyptische Detroit, waar hij in de anonimiteit zijn leven en daden wil overdenken. Na een gewelddadig incident bij een 24/7 lunchroom raakt het leven van Leo echter in een stroomversnelling, en niet in gewenste richting. Hij moet zijn anonimiteit prijsgeven - met alle consequenties van dien.


  De Engel van Detroit is een roman over verlies en veerkracht, over de onwaarschijnlijke ego`s in televisieland en de genadeloze ondergang van de miljoenenstad die de wereld niet alleen de auto maar ook zo veel troostrijke muziek heeft gegeven.

  Ap van der Meulen is journalist en programmamaker bij tv. Hij begon zijn loopbaan bij de Haagsche Courant en werkte onder meer bij Endemol, bnn, at5 en de kro-ncrv. In 1995 verscheen zijn debuutroman De Erfenis.

  De Engel van Detroit is een bizarre vertelling. Pakt vanaf het begin. Een absurd gegeven maar door de levendige omschrijving wordt het tastbaar en echt."


  - Eddy Terstall, filmregisseur

  Ap van der Meulen werkt bij de tv, maar dat moet een misverstand zijn. Hij is een schrijver."


  - Antoinnette Scheulderman, journalist

  De schrijver neemt je mee en laat je niet meer los. En dat wil je ook niet. De Engel van Detroit is een meesterwerk."


  - Ruud de Wild, DJ/schilder

  Een vraag resteert na lezing: waarom heeft deze man in hemelsnaam eenentwintig jaar gewacht met het schrijven van zijn tweede roman?"


  - Arno Kantelberg, hoofdredacteur/uitgever Esquire

  Nederlandstalig - maart 2016 - roman

  Specificaties

  AuteursAp van der Meulen
  Eerste auteurAp van der Meulen
  GenreLiteraire fictie
  ISBN9789461538956
  Uitvoering boekPaperback
  Aantal pagina's224
  Jaar van uitgifte2016

  Reviews

  Dit artikel heeft nog geen reviews

  checktoegevoegd aan winkelmand