Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. Hiermee verzamelen we persoonsgegevens en volgen wij en derden je internetgedrag. Op onze website en die van derden. Waarom? Zodat wij en derden je advertenties kunnen laten zien die bij jouw interesses passen, en zodat je informatie kunt delen op social media. meer weten? sluiten

romans
De demon in ons - Sabahattin Ali
 • Uitverkocht

  Sabahattin AliDe demon in ons

  19.99
  uitverkocht

  mail mij als dit product weer beschikbaar is

  De demon in ons - Sabahattin Ali

  Als Ömer op een schip op de Bosporus Macide ontmoet, valt hij ogenblikkelijk voor haar. Hij laat alles achter zich, verlaat zijn familie en trekt bij haar in. Macide is afkomstig van het platteland en kent Istanbul nog niet, Ömer studeert daar al enkele jaren en probeert zich het moderne leven van het nieuwe Turkije in de jaren dertig van de vorige eeuw eigen te maken.

  De idylle duurt niet lang. Macide ontwikkelt zich tot een sterke en onafhankelijke vrouw, bij Ömer dienen zich oude demonen aan: twijfel en onzekerheid. Hij raakt in een crisis, die niet anders dan het einde van hun relatie kan betekenen. Hij zwerft door de straten van de stad en bezoekt de koffiehuizen, terwijl Macide haar opleiding afrondt en een baan vindt.

  Met veel gevoel voor verhoudingen en psychologisch raffinement beschrijft Sabahattin Ali het innerlijke leven van zijn personages: de twijfels, de angsten, de liefde en de moed. De roman uit 1940 geeft een schitterend beeld van het leven van twee geliefden in een stad en een samen­leving op de grens van twee werelden en heeft nog niets aan actualiteitswaarde ingeboet.

  Specificaties

  AuteursSabahattin Ali
  Eerste auteurSabahattin Ali
  GenreLiteraire roman
  ISBN9789461644725
  Uitvoering boekPaperback
  Jaar van uitgifte2018
  EAN9789461644725
  bekijk alle Specificaties

  Reviews

  Dit artikel heeft nog geen reviews

  checktoegevoegd aan winkelmand