Gérard Dénizeau De Bijbel in schilderijen

  20.-

  De Bijbel in schilderijen - Gérard Dénizeau

  Iedereen kent de scène op de berg Golgotha met Christus aan het kruis genageld. Maar wie zijn de personages aan de voeten van het kruis? Hoe herkennen we Judas op een schilderij van het Laatste Avondmaal? Of nog, waarom wordt er een ram afgebeeld naast Isaac op het ogenblik dat Abraham hem wil offeren?

  De bijbel in schilderijen biedt een sleutel om de bijbelverhalen te leren kennen en de symbolen te ontcijferen: Sint-Paulus die leunt op zijn zwaard, Dalila met haar schaar, de kuise Suzanne, de tien plagen van Egypte, de zondvloed, de doortocht door de Rode Zee, de verering van het gouden kalf, de Barmhartige Samaritaan...
  Maar er is meer: aan de hand van fragmenten uit de schilderijen wordt er ingezoomd op details uit et verhaal, worden schilderijen met elkaar vergeleken en krijg je ook inzicht in de manier waarop bepaalde scènes door kunstenaars werden geïnterpreteerd.

  Gérard Dénizeau is kunsthistoricus en auteur van verschillende boeken en artikels. Hij bekijkt kunst door een multidisciplinaire bril.


  lees meer

  Specificaties

  AuteursGérard Dénizeau
  Multi: TaalNederlands
  Soort artikelKunstboek
  Uitvoering boekHardcover
  Aantal pagina's208
  UitgeverDavidsfonds/Infodok
  Jaar van uitgifte2017
  bekijk alle specificaties

  Reviews

  Dit artikel heeft nog geen reviews

  Laat je verrassen

  Ontvang de laatste acties, nieuwe mode en persoonlijke tips in je mailbox.

  Toegevoegd aan je winkelmandje

  kies je maat

  Fashion Days
  Shop nu

  Categorieën

  Mijn account
  Help