De Berlijnse luchtbrug - Barry Turner

  Barry TurnerDe Berlijnse luchtbrug

  10.-
  vandaag besteld, maandag in huisverzending door onze partner

  De Berlijnse luchtbrug - Barry Turner

  Lees nu over de intrigerende interpretatie van de ontstaansperiode van de Koude Oorlog, waarin de Berlijnse luchtbrug een cruciale rol speelde van € 24.99 nu voor maar € 10.00 OP=OP Nieuwe, intrigerende interpretatie van de ontstaansperiode van de Koude Oorlog, waarin de Berlijnse luchtbrug een cruciale rol speelde.

  Berlijn 1948: een verdeelde stad in een verdeeld land Europa. De verwoeste Duitse hoofdstad lag bijna 200 kilometer in het door de Sovjet-Unie gecontroleerde Oost-Duitsland. Stalin wilde de westerse geallieerden eruit hebben. De VS, Frankrijk en Engeland waren vastbesloten om te blijven, maar ze hadden niet meer dan drie smalle luchtcorridors die de stad met het Westen verbonden. De Sovjet-leider was ervan overtuigd dat hij Berlijns vastberadenheid kon breken door de aanvoer van voedsel en brandstof af te snijden.

  De overtuiging dat een hersteld Duitsland de beste garantie bood tegen de verspreiding van het communisme in Europa deed de Britten en Amerikanen besluiten de meeste ambitieuze hulpoperatie ooit op te zetten. Gedurende elf maanden, van juni 1948 tot mei 1949 zetten zijn door middel van een luchtbrug een grootste humanitaire hulpoperatie ooit op van meer dan 300.000 vluchten waarmee meer dan 2 miljoen ton voorraden naar het belegerde Berlijn werden gevlogen. Een actie die de Koude Oorlog mede bepaalde.
  lees meer

  Specificaties