Fair fashion collectie

Waste2Wear

Waste2Wear is een project dat samen met verschillende merken zorgt voor vermindering van plastic afval in de oceaan. Zij zetten plastic petflessen om in garen van hoge kwaliteit. Merken zoals whkmp’s ...

5 resultatensorteren op
aanbevolen

Waste2Wear

Zoals iedereen weet komt er ieder jaar steeds meer plastic in de oceaan terecht, ook wel de plastic soep. Natuur raakt vervuild en zeedieren zien plastic aan als voedsel en raken vergiftigd, stikken, raken verstrikt of gaan zelfs dood. Dit plastic komt vervolgens in onze voedselketen en zo consumeren wij het ook.

Van petfles naar jurk

Waste2Wear doet hier wat aan. Met verschillende belanghebbende uit de mode-industrie wordt de hoeveelheid plastic vervuiling in de oceaan tegengegaan. Waste2Wear maakt van plastic afval textiel. In een unieke productieproces worden plastic flessen en afval omgezet in duurzame garens van hoge kwaliteit, van deze garens worden milieuvriendelijke stoffen geproduceerd die geschikt zijn voor allerlei textielproducten. Maar liefst 30% van dit plastic is uit de oceaan gevist en de overige 70% is afkomstig van vuilstortplaatsen, om te voorkomen dat dit in de oceaan terecht komt.

Shop bewust

Merken als Claudia Strater, Promiss, Expresso, Steps en whkmp’s own hebben collecties die in het teken staan van Waste2Wear. De Waste2Wear artikelen kan je herkennen aan het Waste2Wear-label en ook op onze website herken je het label op de pagina’s van de producten. Op dit label staat informatie zoals hoeveel plastic flessen hiervoor zijn gerecyled, hoeveel water bespaard is en hoeveel CO2-uitstoot en energie nodig was om dat artikel te maken. Wehkamp staat volledig achter Waste2Wear omdat wehkamp achter milieubewuste fashion keuzes staat. Doordat jij bij wehkamp deze Waste2Wear collectie kan shoppen, kan ook jij een steentje bijdragen om de modewereld een stukje duurzamer te maken!