vind de perfecte jeans voor jouw figuur

Heb jij dat ook altijd? Je ziet een mooie spijkerbroek, maar op het moment dat je 'm aanpast, voel je je er toch niet zo lekker in. Bij ieder figuur past weer een andere jeans. Om de keuze voor de perfecte spijkerbroek zo makkelijk mogelijk te maken, hebben wij per figuurtype de best passende modellen voor je verzameld. Dus of je nu klein bent met korte benen, een appelfiguur hebt, een kindje verwacht, stevige bovenbenen hebt of juist lang benen: er is voor iedereen een goed passende jeans te vinden.

Jeanswijzer

Jeans voor als je klein bent met korte benen


Jeans voor als je klein bent met korte benen

Vrouwen met korte benen kunnen het best gaan voor aansluitende jeans met een hoge taille. Deze laten je benen een stukje langer lijken. Zijn de pijpen van je jeans te lang? Sla ze om, of laat ze plooien aan de onderkant. Hierdoor kun je je jeans zowel met platte schoenen als met hakken combineren. Baggy broeken zijn meestal minder geschikt voor kleine mensen, omdat ze je benen juist korter laten lijken.

korte benen
Jeans voor als je een appelfiguur hebt


Jeans voor als je een appelfiguur hebt

Ligt bij jouw figuur het volume vooral rond je buik en heupen? Kies dan jeans in een donkere wassing, met rechte of iets uitlopende pijpen. Deze leggen de nadruk op je slanke benen. Ga voor stretchjeans, die zowel in je taille als op je heupen goed aansluiten. Zorg daarbij dat je tailleband niet te laag zit maar juist over je buik valt, dit kleedt

appelfiguur
Jeans voor als je zwanger bent


Jeans voor als je zwanger bent

Tegenwoordig is er gelukkig steeds meer aanbod in zwangerschapsbroeken, en zijn er veel hippe modellen met mooie wassingen te vinden. Maar tijdens je zwangerschap staat comfort natuurlijk voorop. Een brede buikband is daarbij een must. Kies een materiaal dat niet zweet, zoals jersey katoen. Handig: een elastiek aan de binnenkant van de tailleband, waarmee je de taille kunt verstellen en mee kunt laten groeien met je buik.

zwanger

Jeans voor als je stevige bovenbenen hebt


Jeans voor als je stevige bovenbenen hebt

Als je stevige bovenbenen hebt, kan het lastig zijn om een goede spijkerbroek te vinden. Kies een goede stretchjeans, die overal mooi aansluit. Je kunt het best gaan voor een egale, donkere wassing. (Lichte) bleachvlekken laten je bovenbenen namelijk juist steviger lijken. Tip: jeans met weinig details op de zakken en rond je tailleband leggen de aandacht op de lengte van je jeans in plaats van de breedte.

stevige bovenbenen
Jeans voor als je lange benen hebt


Jeans voor als je lange benen hebt

Ben jij gezegend met mooie, lange benen? Wat een geluk, jou staan bijna alle jeans goed! Zo ook de flared jeans, dé trendjeans van dit seizoen. Deze spijkerbroeken met wijd uitlopende pijpen benadrukken jouw lange benen, vooral wanneer je er flinke hakken of plateauzolen onder draagt. Ook jeans met een lage taille zijn heel geschikt voor jou, omdat ze je bovenlijf optisch wat meer lengte geven.

lange benen

Blijvend blauw: hoe was je je favoriete jeans?

  • Check eerst het label van je jeans. Wasvoorschriften kunnen verschillen per spijkerbroek.
  • Leeg de zakken van je jeans en draai hem binnenstebuiten voordat je hem was.
  • Was je jeans de eerste keer op 30 graden met azijn, dan blijft de kleur mooi.
  • Gebruik een fijn wasmiddel en zet je wasmachines op het ‘fijne’ wasprogramma, op een lage temperatuur.
  • Was ‘raw denim’ zo min mogelijk. Je kunt hem buiten hangen om te luchten en heb je toch vlekken, breng hem naar de stomerij.
  • Haal je jeans na het wassen direct uit de wasmachine, zo voorkom je strepen in de stof.
  • Hang je jeans aan de tailleband op om te drogen, zo blijft de vorm beter. Zorg dat ‘ie niet in de directe zon hangt, om verkleuring te voorkomen.

Geen resultaten gevonden. Klik hier voor de resultaten.