Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. Hiermee verzamelen we persoonsgegevens en volgen wij en derden je internetgedrag. Op onze website en die van derden. Waarom? Zodat wij en derden je advertenties kunnen laten zien die bij jouw interesses passen, en zodat je informatie kunt delen op social media. meer weten? sluiten

Literatuur
Dagboek van de duivel - Robert K. Wittman en David Kinney
 • Uitverkocht

  Robert K. Wittman en David KinneyDagboek van de duivel

  24.95
  uitverkocht

  mail mij als dit product weer beschikbaar is

  Dagboek van de duivel - Robert K. Wittman en David Kinney

  Na de Neurenbergse processen bleken de dagboeken van nazi-ideoloog en Reichsminister Alfred Rosenberg spoorloos verdwenen, niemand kon ze meer vinden. Decennialang werden de nationaal-socialistische sleuteldocumenten als verloren beschouwd.

  Tot hoofdarchivaris van het Amerikaanse Holocaust Memorial Museum in Washington te horen kreeg dat de hoofdaanklager van Neurenberg de dagboeken wel eens ontvreemd zou kunnen hebben. FBI-onderzoeker Robert K. Wittman - gespecialiseerd in het traceren van verloren gewaande historische documenten - kwam Rosenbergs dagboeken op het spoor. In 2013 kon hij ze overhandigen aan het Holocaust Memorial Museum. Hoe kreeg Wittman dit voor elkaar?

  Samen met Pulitzer Prize-winnaar David Kinney beschrijft Wittman in Dagboek van de duivel de jacht op het omstreden egodocument. Tegelijk biedt het boek een analyse van de ideeën van Rosenberg, de man die door Hitler werd omschreven als de 'kerkvader van het nationaalsocialisme' en die de oorlogsmisdaden van de nazi's ideologisch moest legitimeren. Dagboek van de duivel is een uniek historisch document dat leest als een eigentijdse historische thriller.
  lees meer

  Specificaties

  AuteursRobert K. Wittman en David Kinney
  Eerste auteurRobert K. Wittman
  GenreGeschiedenisboek
  ISBN9789460030697
  Uitvoering boekPaperback
  Jaar van uitgifte2016
  EAN9789460030697
  bekijk alle Specificaties

  Reviews

  Dit artikel heeft nog geen reviews

  checktoegevoegd aan winkelmand