Gaming headsets

129 resultaten
aanbevolen

129 resultaten

Gaming headset voor totale immersion

Gamen, dat doe je met het beste gaming toetsenbord, de beste gaming muis en de beste gaming headset. Zo zit je helemaal in de virtuele wereld! Voor je een headset koopt, is het goed om te kijken welke eigenschappen belangrijk zijn. Om je op weg te helpen om de beste gaming headset te vinden, hebben we deze gouden tips voor je op een rijtje gezet.

De microfoon

Als je met andere spelers online gamet, wil je niet alleen hen goed horen, je wilt ook dat zij jou goed verstaan. Daarom is het belangrijk dat je kijkt naar de kwaliteit van je microfoon voordat je een headset koopt. De betere microfoons hebben noise cancelling. Dit is vooral een handige eigenschap wanneer jouw omgeving vrij rumoerig is.

Draagcomfort

Als je graag lange tijd achtereen gamet, moet je koptelefoon comfortabel zitten. In de regel zitten over ear headsets het prettigst, omdat deze minder druk op je oren geven dan een on ear model. Het comfort hangt voor een groot deel ook af van het materiaal van de headset. Een oorkussen van namaakleer kan zweten in de hand werken, terwijl echt leren oorkussens in de regel veel comfortabeler zit, ook als je de headset langere tijd achtereen gebruikt.

Kies het merk dat bij je past

Wellicht heb je al een voorkeur voor een bepaald merk. In de gamewereld is bijvoorbeeld Razer populair, en dan met name de Razer Kraken. Deze geavanceerde koptelefoon is een geliefde klassieker bij veel gamers. Daarnaast kiezen velen voor een Hyperex headset, een Logitech headset of een headset van Xbox.

De kabel

Ga je voor een headset met kabel? Kies dan altijd voor een kabel die los te koppelen is. De kabel gaat in de regel minder lang mee dan de headset zelf en het is fijn dat je in zo’n geval enkel de kabel hoeft te vervangen en niet de hele headset. Met een beetje handigheid kun je ook een kabel die niet los te koppelen is vervangen of repareren, maar waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan? Je kunt ook voor een draadloze headset gaan, maar dan moet je waarschijnlijk wel wat inleveren op geluidskwaliteit.

Bediening van de headset

Hoe eenvoudiger de bediening, hoe beter. Je wilt immers niet je online game verliezen omdat je even het volume van je headset moest aanpassen. De meeste gamers geven de voorkeur aan een headset waarop de bediening op de headset zelf te vinden is. Let er ook op dat de headset een mute-knop heeft. Hiermee schakel je je microfoon even uit wanneer je een gesprek voert met je huisgenoten. Sommige headsets hebben microfoons die zichzelf automatisch uitschakelen wanneer je ze omhoog klapt.

Welke headset kies jij?

Of je nu voor de Razer Kraken, de Hyperex headset, de Logitech headset, de headset van Xbox of een andere headset gaat, let altijd op bovenstaande aspecten. Dan weet je zeker dat je in ons assortiment een perfecte gaming headset vindt!

Laat je verrassen

Ontvang de laatste acties, nieuwe mode en persoonlijke tips in je mailbox.