DVD-branders

Moet je grote bestanden veilig ergens opslaan? Onze dvd-branders zijn zeer geschikt om grote hoeveelheden informatie en grote bestanden te branden. Zo kun je al je favoriete muziek en je foto's van bijzondere momenten veilig opslaan. En gerust nog heel veel bijzondere momenten vastleggen.

2 resultaten
aanbevolen

2 resultaten

DVD-branders

Stel jouw dierbare foto’s, video’s en andere belangrijke bestanden veilig op een DVD-schijf. Op een DVD of Blu-ray kun je grote hoeveelheden digitale documenten bewaren, om ze vervolgens via de optische drive van je computer te openen. Laptops en MacBooks worden steeds dunner en lichter gemaakt, wat natuurlijk zeer handig is, maar hierdoor is er vaak geen ruimte meer voor een optische drive. Heeft jouw laptop geen optische drive, maar wil je wel bestanden op een DVD branden of wellicht oude DVD’s bekijken op je computer? Dan is een externe DVD-brander voor jou een ideale oplossing. Je sluit de DVD-brander eenvoudig aan door middel van de USB-poort. Het is dus wel van belang dat jouw laptop of pc over een USB-poort beschikt. Daarnaast zijn er ook interne DVD-branders beschikbaar, die je in je computer bouwt.

Schrijf- en leessnelheid

Het onderscheid tussen de DVD-branders zit ‘m onder andere in de schrijf- en leessnelheden. De schrijfsnelheid geeft aan hoe snel bestanden van jouw apparaat op de DVD, CD of Blu-ray worden opgeslagen. De leessnelheid is de snelheid waarmee jouw computer de bestanden op de schijf kan lezen en openen. Hoe hoger de waarde, des te sneller de optische drive gegevens verwerkt. De totale snelheid waarmee je documenten worden geopend en opgeslagen hangt, naast de DVD-brander, ook af van het type schijf dat je gebruik en de kracht van je computer.

CD, DVD en Blu-ray

Bij het aanschaffen van een externe optische drive moet je ook letten op de types schijven die de DVD-brander kan afspelen. Wil je bijvoorbeeld ook Blu-ray’s afspelen op je laptop? Dan is het van belang dat de optische drive Blu-ray’s ondersteunt. De meeste DVD-branders zijn geschikt voor zowel CD’s, als DVD’s, maar niet alle modellen ondersteunen Blu-ray’s.

Laat je verrassen

Ontvang de laatste acties, nieuwe mode en persoonlijke tips in je mailbox.