Code & the music of the primes (DVD)

  Code & the music of the primes (DVD)

  19.99
  voor 20:00 besteld, morgen in huisverzending door onze partner

  Code & the music of the primes (DVD)

  Na de BBC-serie The Story of Maths waarin wiskunde als fundament van onze beschaving centraal stond, onderzoekt Professor Marcus du Sautoy in de series THE CODE en THE MUSIC OF THE PRIMES verborgen symbolen en (priem)getallen die de sleutel vormen tot ons begrip van de wereld om ons heen; de natuur en het heelal.

  In de 3-delige serie THE CODE onderzoekt Du Sautoy welke symbolen en getallen de wereld om ons heen verbergt, wat deze symbolen en getallen betekenen, waarom ze bestaan en wat we van ze kunnen leren. Kortom, een boeiende ontdekkingstocht naar de codes in de wereld om ons heen.

  Priemgetallen zijn de atomen van de wiskunde en zeer ongrijpbaar. Al 300 voor Christus toonde Euclides aan dat er een oneindig aantal priemgetallen moet zijn. De jacht op het patroon van priemgetallen is sindsdien een obsessie voor de giganten uit de wiskunde. In de 3-delige serie THE MUSIC OF THE PRIMES vertelt Marcus du Sautoy het epische verhaal van 3000 jaar wiskundige vreugde en wanhoop...

  Marcus Peter Francis du Sautoy (Londen, 26 augustus 1965) is professor wiskunde aan de Universiteit van Oxford. Zijn academisch werk bestaat voornamelijk uit getallentheorie.
  Du Sautoy is bekend geworden met zijn werk op het gebied van het populariseren van wiskunde. Hij schrijft o.a. voor The Times en The Guardia
  lees meer

  Specificaties