Civilisation (DVD)

  Civilisation (DVD)

  19.99
  voor 20:00 besteld, morgen in huisverzending door onze partner

  Civilisation (DVD)

  Het Westen heerste ooit over meer dan de halve wereld. Een derde van de mensheid volgt nog steeds de religie die het Westen exporteerde. En boven alles, de manier waarop mensen leven, of willen leven, is onmiskenbaar een uitvinding van het Westen.

  Wat is er zo speciaal aan de Westerse beschaving? Wat is het fundament van het succes? En staan we aan het begin van het einde van de Westerse dominantie? In deze zesdelige docuserie gaat Harvard professor Niall Ferguson op zoek naar het antwoord op deze en andere vragen.

  De serie vertaalt de geschiedenis schitterend naar het heden gebruikmakend van parallellen tussen vroeger en nu. Elke aflevering uit de serie behandelt een specifiek onderwerp en bijelkaar ontstaat een veelomvattende geschiedenis van de beschaving vanaf 1400 tot het heden.

  Afl. 1: Competition. Hoe ontwikkelen zich de krachtsverhoudingen wereldwijd en wat is de rol van China?
  Afl. 2: Science. Waarom deed de Islamitische wereld niet mee aan de Wetenschappelijke Revolutie en de Verlichting? Kan het Westen haar wetenschappelijke voorsprong behouden?
  Afl. 3: Property. Waarom is Noord-Amerika succesvoller dan Zuid-Amerika? Komen de continenten nu dichter bij elkaar?
  Afl. 4: Medicine. De ontwikkeling van moderne medicijnen maakt export van de Westerse beschaving naar Afrika mogelijk. Waarom is Europa niet geslaagd in de missie om Afrika te ‘beschaven’?
  Afl. 5: Consumerism. Veel mensen op de wereld omarmen de Westerse manier van winkelen en kleden. Kan de Burka weerstand bieden tegen de wereldmerken?
  Afl. 6: Work. Het Westen dreigt zelfvertrouwen te verliezen. Wat gebeurt er bij de neergang van het Westerse vertrouwen met het Christendom en het Protestantse arbeidsethos?
  lees meer

  Specificaties