Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. Hiermee verzamelen we persoonsgegevens en volgen wij en derden je internetgedrag. Op onze website en die van derden. Waarom? Zodat wij en derden je advertenties kunnen laten zien die bij jouw interesses passen, en zodat je informatie kunt delen op social media. meer weten? sluiten

Cinema Asia (DVD)
 • Uitverkocht

  Cinema Asia (DVD)

  25.99

  Sorry! Dit product is uitverkocht

  Cinema Asia (DVD)

  - Spring, Summer, Fall, Winter...And Spring: Niemand blijft onberoerd door de kracht van de seizoenen en hun jaarlijkse cyclus van geboorte, groei en verval. Zelfs niet voor de twee monnikken die een kluizenaarshutje delen dat op een vijvertje drijft midden tussen de bergen. Met het ontvouwen van de seizoenen wordt ieder aspect van hun beider levens doordrongen van een intensiteit die leidt tot een nog grotere spiritualiteit — en tragedie. Want ook zij ontkomen niet aan de wensen van het leven, de verlangens, het lijden en de passie die ieder van ons in hun greep houdt. Onder toeziend oog van de Oude Monnik ervaart de Jonge Monnik het verlies van de onschuld wanneer een spel een gruwelijke wending neemt, ervaart hij het ontwaken van liefde wanneer een vrouw hun beschermde leven binnendringt, voelt hij de dodelijke kracht van jaloezie en obsessie, de prijs van verlossing en de verlichting van ervaring. Net als de seizoenen voortdurend aan verandering onderhevig zijn, zal het kluizenaarshutje voor altijd een thuis voor de geest zijn, zwevend tussen het nu en de eeuwigheid.

  - Bin-Jip: Bin-jip is de ongewone romance tussen twee outsiders. Bijna zonder woorden toont Kim de toenadering tussen een insluiper en een gekwetste jonge vrouw. Voor deze subtiele film werd Kim Ki-duk in Venetië bekroond met de Zilveren Leeuw voor de beste regie.
  Tae-suk zoekt op zijn motor naar leegstaande huizen waarin hij een tijdje kan verblijven. Hij steelt niets, maar gebruikt wat uit de koelkast, repareert kapotte spullen en doet zo nodig de was. Hij legt zijn bezoeken vast door zichzelf in andermans interieur te fotograferen.
  Dit eigenaardige maar kalme leven wordt onderbroken wanneer hij op een dag insluipt in het huis waar de jonge vrouw Sun-hwa zich in het donker verschuilt. Zij zit gevangen in een ellendig huwelijk met een man die haar mishandelt.
  Na een confrontatie tussen haar man en Tae-suk, vergezelt Sun-hwa voortaan de eenzame insluiper. De twee wisselen geen woord, maar worden langzaam verliefd op elkaar.

  - City of Life and Death: Een van de meest dramatische episodes uit de Tweede Chinees-Japanse oorlog is de Japanse verovering van Nanjing in december 1937, en de massamoord en verkrachtingen die daarop volgden. In zijn indrukwekkende reconstructie van deze tragedie ('Het Bloedbad van Nanking') toont de Chinese filmmaker Lu Chuan wat er zich in beide kampen afspeelt. De grimmige lyriek van de grootse zwart-witbeelden en de met een handheld camera vastgelegde chaos van gevechten tussen de ruïnes geven City of Life and Death de allure van een klassiek epos.

  - Mother: Mother gaat over de alleenstaande moeder Hye-ja. Haar 27-jarige zoon Do-joon is de spil van haar leven. Ondanks zijn leeftijd is Do-joon heel naïef en volledig afhankelijk van zijn moeder. Zonder haar zou hij niet overleven. Als een jong meisje dood wordt aangetroffen in een verlaten gebouw wordt Do-joon beschuldigd van moord. Zijn moeder vertrouwt op haar oerinstinct en niet op de inefficiënte advocaat en apathische politie. Vastberaden gaat ze op zoek naar de moordenaar om zo de onschuld van haar zoon te bewijzen.

  - Departures: Oscarwinnaar - Beste Buitenlandse Film 2009 - Departures volgt de diepgaande en soms komische kennismaking van Daigo Kobayashi met de dood terwijl hij de wonderen, vreugde en betekenis van het leven ontdekt.
  Daigo is een cellist die zijn werk kwijt raakt. Wegens geldgebrek besluit hij met zijn vrouw terug te keren naar zijn geboortedorp, waar hij door een onduidelijke advertentie per ongeluk bij een uitvaartondernemer terecht komt en wordt aangenomen. Hoewel zijn vrouw en zijn vrienden neerkijken op het werk dat hij doet, weigert Daigo zijn baan op te zeggen. Hij raakt steeds meer bedreven in de officiële rituelen en door de dagelijkse confrontatie met de dood, begint hij eindelijk in te zien waar het in het leven werkelijk om draait.  Spring, summer, fall, winter... and spring
  Bin-Jip
  City of life and death
  Mother
  Departures

  Specificaties

  GenreDrama
  SubgenreWorld Cinema
  Speelduur565
  LeeftijdLet op met kinderen tot 16 jaar
  KijkwijzerGeweld, Grof taalgebruik
  Gesproken talenJapan, Koreaans, Mandarijn
  OndertitelingFrans, Nederlands
  bekijk alle Specificaties

  Reviews

  Dit artikel heeft nog geen reviews

  checktoegevoegd aan winkelmand