Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. Hiermee verzamelen we persoonsgegevens en volgen wij en derden je internetgedrag. Op onze website en die van derden. Waarom? Zodat wij en derden je advertenties kunnen laten zien die bij jouw interesses passen, en zodat je informatie kunt delen op social media. meer weten? sluiten

China blue (DVD)
 • Uitverkocht

  China blue (DVD)

  12.999.99je bespaart 3.-
  1 review
  uitverkocht

  mail mij als dit product weer beschikbaar is

  China blue (DVD)

  De 16-jarige Jasmine is één van de miljoenen arbeiders die het arme Chinese platteland verruilen voor de fabriek in de hoop hun familieleden financieel te kunnen bijstaan. Ze werkt als losse-draadjesknipper in een jeansfabriek en woont op het terrein van de fabriek, met 12 meiden op een kamer. De huur en het geld voor de maaltijden uit de kantine worden op hun loon ingehouden. In haar dagboek schrijft Jasmine over haar dagelijks bestaan: over het werk, het vieze eten, en de heimwee.
  ‘Wij missen nooit een deadline, al betekent dat dat de arbeiders de hele nacht moeten doorwerken.’, zegt de baas van de fabriek trots tegen een klant. Om zijn belofte waar te kunnen maken en de orders op tijd te kunnen leveren, werken de arbeiders zeven dagen per week, soms wel 20 uur per dag, voor 5 eurocent per uur. Overuren worden meestal niet uitbetaald. De meisjes zijn zo moe, dat ze in een pauze boven op een berg spijkerbroeken in slaap vallen. Maar ze hebben geen keus, vakbonden zijn verboden en wie protesteert of te langzaam werkt, wacht een boete of ontslag.
  China Blue vertelt het verhaal van Jasmine en haar collega’s van binnenuit en geeft zo een des te schokkender beeld van de gevolgen van een overspannen textielmarkt, waarin de grote westerse merken alles bepalen en fabrieksarbeiders de prijs betalen.

  Specificaties

  GenreDrama
  SubgenreDrama
  Speelduur87
  Gesproken talenEngels
  OndertitelingNederlands
  GeluidDolby Digital 2.0
  Beeld16:9 Anamorphic
  bekijk alle Specificaties

  Reviews

  algemene beoordeling
  5(1 review)

  Prachtige documentaire.

  Deze docu over de fabricage van onze spijkerbroeken in China is zeer aan te raden voor docenten Economie, M&O, Aardrijkskunde en andere geinteresseerden. Het is verhelderend en aangrijpend. De afgelopen jaren hebben mijn leerlingen van 2 VMBO t/m 6 VWO hier zonder uitzondering zeer geboeid naar gekeken. ( en dat zegt eigenlijk al alles) De film duurt twee lesuren en kan ook zeker nog een uur discussie geven. Doen dus, dag, Ecojuf

  checktoegevoegd aan winkelmand