thrillers

Fantasyboeken

Niet iedereen houdt van fantasy, maar áls je er van houdt, dan kun je jezelf eindeloos onderdompelen in andere werelden, waar draken, orks of androids de dienst uit maken. Met boeken uit de Game of Th ...

693 resultatensorteren op
aanbevolen

Fantasyboeken

Lees jij graag verhalen waarin fictieve wezens en verzonnen werelden voorkomen? Laat jezelf meeslepen in een van onze fantasyboeken. Ga voor ‘Erfgenaam van vuur’ van Sarah J. Maas of kies voor het spannende fantasyboek ‘De Hongerspelen’ van Suzanne Collins.

Wat zijn fantasyboeken?

Fantasy is een genre binnen de literatuur dat zich kenmerkt door de aanwezigheid van onwerkelijke gebeurtenissen, fictieve wezens en verzonnen werelden. Daarbij spelen magie en andere bovennatuurlijke elementen een grote rol in fantasyboeken.

Is het iets voor mij?

Voor een grote groep mensen zijn fantasyboeken de favoriet. Twijfel je nog een beetje of het ook iets voor jou is? Het kan zijn dat je er in het begin nog aan moet wennen, vanwege de bovennatuurlijke elementen, maar eenmaal op weg lees je een fantasyboek het liefst in een dag uit. Bekijk eens het boek ‘De Hongerspelen’ van Suzanne Collins. Dit is het eerste deel van de successerie waarin twaalf jongens en twaalf meisjes, waaronder Katniss Everdeen, in een gemanipuleerde arena de strijd met elkaar aangaan. Hoe ver gaat ze om te overleven?

Andere genres

Wil je graag een spannend boek lezen, maar hou je niet van fictieve wezens en verzonnen werelden? Kijk dan eens bij ons grote aanbod aan spannende thrillers. Of ga je liever voor een waargebeurd verhaal? Neem dan een kijkje bij onze biografieën voor indrukwekkende levensbeschrijvingen van topsporters, muzikanten of bekende acteurs.