Boeken, films & muziek

Literatuur

Wat is literatuur? Dat is het soort vraag waar je op kan promoveren. Wij houden het erop dat goede literatuur geen antwoorden geeft, maar vragen oproept. Universele vragen. Over jezelf, over het leven ...

9211 resultatensorteren op
aanbevolen

Literatuur

Er zijn bepaalde boeken die je eigenlijk gewoon gelezen moet hebben. Binnen het genre literatuur hebben wij de mooiste boeken voor je op een rij gezet. Dus hou je ervan om de echte klassiekers gelezen te hebben? Bekijk dan het aanbod in de categorie literatuur en leef je uit.

Wat is literatuur?

Literatuur is niet in een woord te omschrijven. Het is veelomvattend. Ook gedichten, poëzie en prozateksten behoren tot literatuur. De schrijvers van literatuur willen je aan het denken zetten. Het is meer dan alleen het verhaal. Ze zijn op zoek naar nieuwe vormen voor oude verhalen. Er diepgang in en een boodschap. Eigenlijk is het een vorm van kunst in woorden.

De grote drie

Wehkamp heeft voor jou de literatuur van de grote drie. Dit zijn Harry Mulisch, Willem Frederik Hermans en Gerard Reve. Met bekende titels als de Aanslag, De donkere kamer van Damocles en de Avonden wisten zijn vele lezers te boeien. Maar wij hebben ook de ontroerende klassieker van Hector Malot, ‘Alleen op de wereld’, over de vondeling Rémi.

Bestellen

In welke prijsklasse je ook zoekt, wehkamp heeft voor jou een collectie aan literatuur waarbij je altijd iets zult vinden. Of het nu is om cadeau te geven of voor jezelf om een avond goed te ontspannen. En vandaag besteld, betekent morgen in huis.