Boeken, films & muziek

Biografieën

Er zijn mensen die niet van fictie houden. Voor dat soort mensen is de biografie uitgevonden. Duik in het leven van iemand die je interessant vindt. Wij hebben topbiografieën zoals De wereld volgens G ...

683 resultatensorteren op
aanbevolen

Biografieën

Wil je de indrukwekkende levensbeschrijving van een echte topsporter, muzikant of bekende acteur lezen? Bij ons vind je een groot aanbod aan biografieën. Van topsporters tot grote muzikanten, verschillende personen hebben hun levensloop vastgelegd in een boek. Kies een van de biografieën die jij interessant vindt en laat je meeslepen in andermans wereld.

Wat is een biografie?

In een biografie wordt de levensbeschrijving van de hoofdpersoon vastgelegd in een boek. De belangrijkste gebeurtenissen van de hoofdpersoon worden uitgebreid beschreven. Het verhaal wordt in een lopend verhaal verteld, waardoor jij het makkelijker leest. Als de biografie door de hoofdpersoon zelf wordt geschreven dan noem je dit een autobiografie.

Waar kies jij voor?

Heb jij een favoriete topsporter waarvan jij elk detail wil weten? Of interesseer jij je in het leven van iemand die een indrukwekkende tocht heeft gemaakt? Bekijk eens onze biografieën zoals ‘Mijn verhaal’ van Johan Cruijff, waarin hij zijn visie geeft op alles wat hem bezighield, op het voetbal en op het leven. Of ga voor een biografie over iemand die een avontuurlijke tocht heeft gemaakt. Wat je ook interesseert, in ons aanbod aan biografieën vind jij er zeker een die je wil lezen.

Nog meer leesplezier

Lees jij naast biografieën ook graag andere genres? Neem eens een kijkje bij onze lifestyle boeken over onderwerpen van deze tijd. Zo lees je bijvoorbeeld hoe belangrijk de rol van de darmen is voor het brein of over het belang van slaap. Wat je ook zoekt, je vindt het bij ons.