Drama
Blackboard jungle (DVD)

  Blackboard jungle (DVD)

  14.99
  vandaag besteld, dinsdag in huisverzending door onze partner

  Blackboard jungle (DVD)

  Richard Dadier is een man die de wereld wil verbeteren, hoewel sommigen hem misschien zouden zien als een naïeve idealist. Dadier wordt als leraar aangesteld op de North Manual High School in de verpauperde binnenstad. Daar heersen raciale en seksuele spanningen, geweld, bendes en apathie.

  Alle onderwerpen die 50 jaar geleden al in Blackboard Jungle aan bod kwamen, roepen vandaag de dag nog steeds felle reacties op. Glenn Ford speelt Dadier als een man die vasthoudt aan zijn idealen, maar daar een prijs voor betaalt in zijn krachtmeting met de opgeschoten tieners. Deze worden aangevoerd door Vic Morrow en de supercoole Sidney Poitier, in de rol die hem tot een ster zou maken. Blackboard Jungle, geregisseerd door Richard Brooks, is een levendig, indringend en heftig drama. De film begint met Rock around the Clock, een nummer dat zeer veel invloed heeft gehad. Naar verluidt is dit de eerste keer dat rock-'n-roll werd gebruikt in een film uit het populaire genre. Zou deze muziek aanslaan?  Extra's:

  Commentaar van medespelers Paul Mazursky en Jamie Farr, Glenn Ford’s zoon Peter Ford en assistent-regisseur Joel Freeman
  Tekenfilm met Droopy Blackboard Jumble
  lees meer

  Specificaties