POP top teaser image

Babyspeelgoed voor 1 jaar

350 resultaten
aanbevolen

350 resultaten

Babyspeelgoed dat past bij de ontwikkeling van het kind

Een kind van 1 jaar is geen baby meer, maar ook nog geen kleutertje. Het is een dreumes die zich volop aan het ontwikkelen is. Misschien heeft hij of zij zelfs al een paar stapjes gezet, maar het kan ook zo zijn dat het kindje nog lekker rondkruipt en op deze manier de wereld aan het ontdekken is. Elk kindje ontwikkelt zich op zijn of haar eigen manier en in zijn of haar eigen tempo. Wat in ieder geval altijd goed is voor de ontplooiing van het kind is speelgoed dat past bij zijn of haar leeftijd. Bij deze fase hoort namelijk weer ander speelgoed dan toen het kindje echt nog heel klein was. Door verschillende soorten speelgoed vanaf 1 jaar aan te bieden, kan het kind lekker spelen en stimuleer je ook de fijne motoriek en het ruimtelijk inzicht.

Babyspeelgoed 1 jaar

Als je op zoek gaat naar babyspeelgoed vanaf 1 jaar zijn er een paar dingen om rekening mee te houden. Kijk er bijvoorbeeld altijd goed naar of het speelgoed dat je koopt geschikt babyspeelgoed vanaf 1 jaar is. Wanneer je per ongeluk speelgoed aanschaft dat eigenlijk bedoeld is voor jongere kindjes, komt het soms voor dat het kind er vrij snel op uitgekeken raakt. Wanneer je speelgoed aanschaft dat bedoeld is voor oudere kinderen, bestaat de kans juist dat het kind er niet goed mee kan spelen en gefrustreerd raakt. Bovendien kan het speelgoed voor oudere kinderen soms kleine onderdelen bevatten die gevaarlijk zijn als het kind van 1 jaar het in zijn of haar mond stopt.

Uitdagend speelgoed vanaf 1 jaar

Natuurlijk wil je het kind blijven uitdagen en zijn of haar ontwikkeling positief stimuleren. Dat doe je onder andere door het kind heel veel liefde en aandacht te geven, maar ook door regelmatig uitdagend speelgoed aan te bieden. Een voorbeeld van stimulerend speelgoed voor een 1 jarige is een vormenstoof. Door de vormpjes in de juiste openingen te plaatsen, maakt het kind kennis met verschillende vormen. Het is daarnaast ook erg goed voor het ontwikkelen van de fijne motoriek! Daag je dreumes daarnaast ook uit door samen gezellig spelletjes te spelen. Speel bijvoorbeeld verstoppertje met behulp van Bumba. Erg leerzaam en je houdt ze er lekker zoet mee!

Cadeau 1 jaar

Hoera! Je baby, kleinkind, neefje of nichtje wordt 1 jaar! Tijd dus om op zoek te gaan naar een cadeau voor een baby van 1 jaar. Natuurlijk is het altijd leuk om origineel speelgoed vanaf 1 jaar te geven en daar helpen we je graag bij. Een origineel cadeau voor een baby van 1 jaar vinden, hoeft namelijk geen grote opgave te zijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van een dansende en draaiende leeuw of een Schep & Leer ijscocar? Of een leuk speeltje voor in bad, zoals een waterpret eend van VTECH Baby die de fantasie en de motorische ontwikkeling stimuleert tijdens het badderen. Deze speeltjes zijn geschikt speelgoed voor een meisje van 1 jaar, maar is ook leuk speelgoed voor een jongen van 1 jaar.

Maak het jezelf gemakkelijk met speelgoed 1 jaar

Als ouder of opvoeder weet je dat het soms best zwaar kan zijn. Je bent gek op je kindje, maar soms wil je ook gewoon eventjes op de bank zitten zonder dat er met autootjes over je heen wordt gereden. Door het kind regelmatig verschillende soorten speelgoed aan te bieden, kan je kindje ook langzaam gaan leren om even zelf te spelen. Bouw bijvoorbeeld eerst samen een super hoge toren met de blokken van Little Dutch of PLAYGRO en laat het je kindje vervolgens eens alleen doen. Doe al het speelgoed in een grote mand of in een lade waar je kind gemakkelijk bij kan, zodat hij of zij het speelgoed zelf pakt en bepaalt waarmee gespeeld wordt. Laat je dreumes eens lekker spelen en houd jezelf een beetje afzijdig. Je zult zien dat ze met het juiste speelgoed ook af en toe even alleen spelen.

Laat je verrassen

Ontvang de laatste acties, nieuwe mode en persoonlijke tips in je mailbox.