Voedingsaccessoires

Flesspenen

Welke flesspeen past bij jouw baby? Welke flessenspeen je kiest hangt af van het soort voeding dat je geeft, de leeftijd en de zuigkracht van je baby. De juiste flessenspeen is dus heel persoonlijk. ...

37 resultatensorteren op
aanbevolen

Flesspenen

De juiste flesspeen gebruiken is erg belangrijk voor het voeden van je kindje. Welke flesspeen bij jouw kindje past, is afhankelijk van de zuigkracht van je kleintje. Als je kind binnen 20 minuten zijn fles leegdrinkt, zonder zich te verslikken dan mag je er vanuit gaan dat je de juiste flesspeen gebruikt. Er zijn verschillende vormen en maten. De maten zeggen iets over de hoeveelheid gaatjes of de vorm van de gaatjes. Daarnaast zeggen de vormen iets over de vorm van de speen, dit is onderverdeeld in: dental, wide en natural. Bij ons vind je flesspenen van Difrax, Dr. Browns en Philips AVENT.

Natural flesspenen

Een natural speen heeft een ronde en symmetrische tepelvorm. Deze vorm lijkt op de borst van de moeder en voelt hierdoor vertrouwd aan voor je kleintje. Dit maakt de overgang van borstvoeding naar flesvoeding gemakkelijker.

Dental flesspenen

Speciaal ontwikkeld voor de baby’s die zich snel verslikken of een sterke zuigkracht hebben, de dental flesspenen. Deze spenen hebben een plat mondstuk met de gaatjes aan de bovenkant. Hierdoor wordt de voeding beter verspreid in de mond voordat het doorgeslikt wordt en voorkomt een irritaties in de mond van je kleintje.

Wide flesspenen

De vorm van de wide flesspenen lijkt op de natural-vorm. Deze vorm lijkt ook op de moederborst en zorgt ervoor dat borst- en flesvoeding goed te combineren is. Het verschil tussen de natural- en de wide flesspeen is dat de wide flesspeen geschikt is voor de bredere flessen.